Sport

2015.10.09. 11:38

Vasárnap pályán a Falco KC és a ZTE, vajon két hazai győzelem várható?

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 3. fordulóját vasárnap a Falco–Sopron és a ZTE–Kaposvár derbi zárja. Trummer Rudolf szerint mindkét mérkőzés hazai győzelemmel zárul.

Trummer Rudolf összesen 14 szezont húzott le a Körmend piros-fekete mezében – egy évet Debrecenben pattogtatott. A Rába-parti csapattal egyszer bajnokságot, kétszer Magyar Kupát nyert – nem számolva a sok ezüst- és bronzérmet –, 11 alkalommal lépett pályára a válogatottban. A körmendi triplakirály, a közönség kedvenc „Rudi" 2011-ben hagyott fel a profi játékkal. De a kosárlabdától nem szakadt el, figyelemmel követi a bajnokságot – és szurkol a Körmendnek.

Falco-Trend Optika KC–Sopron KC (18.00):

– Remek meccsre, nagy csatára, és mivel szomszédvári derbiről van szó, kiváló hangulatra van kilátás – fogalmazott a 37 esztendős Trummer Rudolf. – Érzésem szerint még egyik csapat sincs készen, elképzeléseket, jó periódusokat látni ugyan a pályán, de kiegyensúlyozott teljesítményt még nem – igaz, fokozatosan javulnak, fejlődnek a felek. Két hasonló cipőben járó, hasonló erőt képviselő csapat lép pályára, akár még a hosszabbítás is benne van a pakliban. Mégis inkább a Falco sikerére fogadnék, hiszen Kálmán László együttese hazai pályán játszhat, ez vélhetően a dobóformán is meglátszódik majd. De csak szoros végjátékban húzzák be a győzelmet a szombathelyiek.

Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK (19.00):

– Pár nappal ezelőtt könnyebb lett volna tippelnem, hiszen a ZTE bravúros győzelemmel nyitott Fehérváron, a Kaposvár pedig kiadós vereséggel Pakson. Szerdán viszont a ZTE hazai pályán bukott el a MAFC, a Kaposvár pedig javított a vendég Nyíregyháza ellen. Mégis a ZTE győzelmét várom – jelezte határozottan Trummer Rudolf. – Nem is olyan régen talán még meglepetésként hatott volna a jóslatom, most viszont ez a realitás. Érzésem szerint a ZTE remekül igazolt a nyáron, jó kis csapat, és mentálisan is erős gárda formálódik Bencze Tamás kezei között – főleg Pantelics megszerzése nagy fegyvertény. Egyébként a ZTE azért is kapott ki a MAFC-tól, mert Pantelics sérülés miatt kihagyta a meccset. A Kaposvárt egyelőre erőtlennek érzem, még nincs egyben a társaság. Biztos, hogy a későbbiekben egyre jobb teljesítménnyel rukkol elő, de egyelőre nem érzem, hogy lenne esélye Egerszegen. Persze ha Pantelics vasárnap sem játszik, akkor kiegyenlítődnek az erőviszonyok. De mindent összevetve szerintem hazai győzelemmel zárul a meccs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!