Sport

2016.06.03. 12:14

Vasárnapi roncsderbis rajt

Szombathely - A hagyományoknak megfelelően a vasi megyeszékhelyen rajtol a 2016-os országos roncsderbibajnokság. Vasárnap a Szabadidőközpontban bőgnek fel a motorok.

Tóth Gábor

A 2016-os szezonnak öt egyesület (Szombathely, Rum, Hajmáskér, Kerkabarabás, Kustánszeg) fut neki, hat verseny vár a pilótákra. A roncsderbi kedvelői az elmúlt években már megszokhatták, hogy a szezon Szombathelyen rajtol - az idén sem lesz ez másként. A Szabadidőközpont vasárnap 9 órakor nyitja meg a kapuit, a szabadedzésekkel, az időmérőkkel kezdődik a program. Az első futam 12 órakor rajtol, a fiatalok kezdik a sort, aztán jönnek az amatőrök, majd a felnőttek. Az ünnepélyes eredményhirdetés 18 órakor lesz. Tizenhárom különböző kategóriában hirdettek versenyt.

- Nagy csatákra számítunk, hiszen mindenki meg akarja mutatni, hogy milyen autót épített, illetve a legjobbak már most bizonyítani szeretnék erejüket - árulta el Pintér Edre, a házigazda, szervező Auto-Crash Szombathely SE vezetője. - Több mint 60 autó áll rajthoz, ám ez jóval több nevezést jelent. Ugyanis egy-egy autót több pilóta több kategóriában is nyüstölhet. A szabadidőközpontot rendbe raktuk, kulturált körülmények várják a szurkolókat, az érdeklődőket. A pálya szinte mindenhonnan belátható, a kihangosítás segítségével pedig a laikusok is pontos képet kapnak a verseny minden egyes mozzanatáról. Kiegészítő programokról is gondoskodtunk, így például a mentők és a tűzoltók egy látványos mentési gyakorlatot mutatnak be. Robbantunk légzsákot, lesz amerikai autós találkozó. Részt veszünk az „Összefogás a mosolyért” elnevezésű kezdeményezésben, beteg gyerekeknek is megpróbáljuk szebbé tenni a napját. Várunk mindenkit! Elképzelhető, hogy szombaton este - mintegy kedvcsináló jelleggel - a mezőny trélerekkel felvonul a városban.

Az Autó Sport Klub Rum versenyzői 200-as, az Auto-Crash Szombathely SE pilótái pedig 600-as rajtszámokkal állnak csatasorba.

Címkék#roncsderbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!