Sport

2015.09.01. 13:44

Vasárnapi röplabda Szombathelyen

Görögországgal játszik oda-vissza a magyar női röplabda-válogatott - vasárnap Szombathelyen lépnek pályára a lányok.

Tóth Gábor

A múlt hétvégén mindkét mérkőzését megnyerte Lengyelországban a szeptember végi Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatottunk, s így hat csapat közül hét győzelemmel és három vereséggel a második helyen végzett az Európa-liga csoportküzdelmeiben. Ennek köszönhetően a héten Görögország ellen a döntőbe kerülésért játszhatnak a lányok. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Magyar Röplabdaszövetség, Pecsuvácz Péter sajtófőnök elmondta, hogy az első mérkőzésre csütörtökön, magyar idő szerint 18 órától Görögországban, Megalopoliszban kerül sor, míg a visszavágót vasárnap, 18.30-kor Szombathelyen, a Savaria Arénában rendezik. Mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport televízió. Ha a csapat kivívja a döntőbe kerülést, akkor várhatóan a jövő csütörtöki első találkozót a fővárosban rendezik.

- Nem az az elsődleges számunkra, hogy megnyerjük a sorozatot, hanem hogy ezeken a mérkőzéseken minél jobb állapotba kerüljünk az Eb-re - fogalmazott Jan De Brandt, a magyar válogatott belga szövetségi kapitánya. - Természetesen mindent megteszünk a továbbjutásért, már csak azért is, mert a döntőbe kerülésünk esetén újabb két tesztmérkőzést játszhatunk a fináléban. Az utolsó hónapban azonban már nem csak a fizikai felkészülésen van a hangsúly, hanem hogy egészségileg is rendben legyenek a játékosok. Három hónapnyi felkészülés után a lányok már sérülékenyebbek, s ilyenkor egy sérülés súlyos veszteség lehet az Eb-szereplés szempontjából.

Az elődöntőben is ugyanaz a szabály, mint a nemzetközi klubkupákban, azaz 3:0-s és 3:1-es eredmény esetén a győztes csapat három, a vesztes nulla pontot, 3:2-nél a győztes kettő, a vesztes egy pontot kap. Az a válogatott jut tovább, amely több pontot szerez. Ha két találkozó alapján mindkét csapatnak azonos a pontszáma, úgy következik egy aranyjátszma, amely 15 pontig tart. Amelyik csapat azt megnyeri, az a továbbjutó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!