Sport

2014.08.26. 13:45

Vasi dobogósok az országos roncsderbibajnokság ötödik futamán

Királyszentistván - Az ötödik futammal és szép szombathelyi, rumi eredményekkel folytatódott az országos roncsderbibajnokság.

Tóth Gábor

A Veszprém megyei településen rendezett versenyen több mint 60 autó vett részt. Már a hajrában jár a bajnokság, minden egyes pontnak egyre nő az értéke, ezért kemény, kiélezett csatákat láthatott a közönség. Az idény legtöbb karambolja történt, volt, hogy három autó gabalyodott össze . Ráadásul a reggeli eső miatt vizes, gödrös pálya is alaposan megrostálta a mezőnyt ettől függetlenül a rendezésre, a hangulatra és a színvonalra nem lehetett panasz. A mezőnyben természetesen ott voltak a szombathelyi Auto-Crash SE és a rumi Autó Sport Klub pilótái. A távolság miatt ezúttal kicsit szerényebb létszámban, de ez az eredményeken nem látszódott meg, több vasi pilóta is dobogóra állhatott.

Jól szerepel az on-n a rumi Tóth Péter,   most épített kategóriában lett harmadik. Összetettben is a harmadik helyen áll a szöcskéjével (Fotó: Rumi Autó sport Klub)

Vasi érmesek, építettet kategória: 2. Tóth Péter (Rum). Széria nagy: 3. Takács Martin Tamás (Rum). Széria közép: 2. Viszket Krisztián (Rum). Lada: 3. Grasanovics László (AC). Női: 2. Erdős Bernadett (AC), 3. Berkényi Csilla (Rum). Ifi I.: 2. László Dominik (Rum). Ifi II.: 2. Suborits Regina (Rum), 3. Suborits Zsófia (Rum). Ifi III.: 1. Korándi Balázs (AC). A bajnokság állása: 1. Kustánszeg Sportegyesület 150 pont, 2. Auto-Crash Szombathely SE 144, 3. Autó Sport Klub Rum 136.

Az eredeti kiírás szerint a bajnokságból még két futam van hátra: szeptember 7-én Rum, szeptember 21-én Kustánszeg. Ám mind két helyszínen kérdéses, hogy meg lehet-e rendezni a versenyt. Erre néhány napon belül választ kap a mezőny. Mindenesetre nagy kár lenne, ha csonkán érne véget a szezon, ugyanis több vasi pilóta is harcban áll az egyéni bajnoki címért. Nem beszélve a csapatversenyről, ahol a szombathelyi és a rumi klubnak is elérhető közelségben van az első hely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!