Sport

2015.09.01. 10:09

Vasi érmek az Eb-ről - Remekül sikerült a spanyolországi erőpróba

Remekül szerepeltek a vasi sportolók a Spanyolországban rendezett korosztályos kick-box Európa-bajnokságon.

Tóth Gábor

Augusztus 22-30-án a spanyolországi San Sebastian városa adott otthont a WAKO kadet és junior kick-box Európa-bajnokságnak. A kontinenstornán két szombathelyi klub, a Perfect Change-Metex05 Controll SE és az Agrobio Classic Kick-Box Klub, valamint szentgotthárdi Skorpió Kick-Box SE sportolói képviselték a vasi színeket. Az Eb-n 35 ország volt ott, a szervezők 1419 nevezést regisztráltak.


A Controll Eb-érmes korosztályos sportolói. Balról Vancsik Petra, Grünczeisz Patrik, Bolfán Ákos, Bolfán Ádám, az Európa-bajnok Bárdosi Sándor, és végül az edzőjük, Dancsó Zoltán Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

A Perfect Change-Metex05 Controll SE remek Eb-t zárt, ugyanis kilenc válogatott versenyzője 1 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett. Viszket Borisz (kadet II., light-contact, -42 kg) elbukta az első mérkőzését. Bolfán Ákos (kadet II., -47 kg) light-contatctban az első meccsén kikapott, kick-lightban viszont jól teljesített, bronzérmet szerzett. Szász Krisztofer (kadet II., light-contact, -52 kg) a negyeddöntőben búcsúzott. Jurasits Ákos (kadet II., kick-light, -57 kg) ugyancsak a nyolc között veszített. Bolfán Ádámnak (kadet II., -63 kg) kick-lightban nem sikerült maradandót alkotnia, light-contactban viszont két remek győzelemmel jutott el az elődöntőig. Végül nem sikerült a fináléba verekednie magát, bronzéremmel zárt. Szmolek Emanuelnek (kadet II., light-contact, -69 kg) nem tudott a legjobb négy közé jutni. Vancsik Petra (junior,-55 kg) light-contactban a nyolc között maradt alul. Kick-lightban viszont felállhatott a dobogó harmadik fokára. Grünczeisz Patrik (junior, -57 kg,) light-contact nem remekelt kick-lightban annál inkább. Kemény csatában, de magabiztosan legyőzte lengyel riválisát, így elődöntőbe jutott. Az elődöntőben taktikás és fegyelmezett küzdelemmel, 3-0-s pontozással múlta felül görög ellenfelét. A fináléban viszont a szintén görög Emmanouil Pissaris túl nagy falatnak bizonyult, de Patrik így is egy értékes ezüstéremmel térhetett haza. Bárdosi Sándor (junior, -79 kg) light-contatctban a nyolc között magas technikai fölénnyel győzte le ír ellenfelét. Ám az elődöntőben taktikai fegyelmezetlenség miatti pontlevonás következtében veszített a horvát Kristijan Benedettivel szemben, bronzérmet szerzett. De kick-lightban vigasztalódott. Az elődöntőben magabiztos versenyzéssel múlta felül a horvát riválisát, majd a fináléban a litván Kirils Kasevics nyert ugyancsak biztosan, technikás küzdelemben így megérdemelten szerzett Európa-bajnoki aranyérmet.

A szentgotthárdi Tóth Bence Fotó: Skorpió Kick-Box SE

- Óriási dolognak tartom már azt is, hogy egyesületünkből kilenc versenyző lett a korosztályos válogatott tagja. A fiú kadet II. korcsoportban például valamennyi súlyban volt szombathelyi indulónk fogalmazott Dancsó Zoltán, a Perfect Change-Metex 05 Controll SE vezetőedzője. Figyelembe véve a mezőny erejét, elégedett vagyok az elért helyezésekkel, ám egy kicsit nagyobb szerencsével akár több fényesebb érmünk is összejöhetett volna, hiszen öt alkalommal is csak 2-1-es pontozású vereséget szenvedtünk. Külön gratulálok minden érmes versenyzőmnek, közülük is kiemelném a két döntőst: az ezüstérmet nyert Grünczeisz Patrikot, a junior Európa-bajnoki címet és bronzérmet szerzett Bárdosi Sándort.


Balról Pődör Bence, mellette pedig az edzője, Mayer Gábor Fotó: Agrobio Classic Kick -Box Club

Az Agrobio Classic Kick-Box Klub Pődör Bencét (junior, +94 kg) nevezte az Eb-re. Light-contactban a nyolc között szenvedett vereséget, ick-lightban viszont felállhatott a dobogó harmadik fokára.

- Kick-lightban elégedett vagyok a teljesítményével, ligh-contactban viszont több volt ebben a versenyben - értékelt az Agrobio Classic Kick-Box Klub edzője, Mayer Gábor. - Első éves juniorként tisztességgel helyt állt, de még rengeteget kell fejlődnie. Bence egy ideig párhuzamosan vízilabdázott a kick-box mellett, nyolc hónapja kezdte el a komoly munkát ebben a küzdősportban. Amennyiben ilyen alázattal fog dolgozni a továbbiakban is, úgy szép jövő állhat előtte.

A szentgotthárdi Skorpió Kick-Box SE színeit Tóth Bence (kadet I., point-fighting, -47 kg) képviselte Spanyolországban. Remekül versenyzett, két győztes mérkőzéssel nyitott, az elődöntőben azonban alulmaradt, bronzérmet szerzett.

- Bence első nagyobb világversenyén vett részt, remekül helyt állt az erős mezőnyben, elégedett vagyok a teljesítményével, a hozzállásával, sok ilyen szép eredmény van még benne - vélekedett a Skorpió Kick-Box SE mestere, Kulcsár Ferenc.

Az Európa-bajnokság éremtáblázatán Magyarország Oroszország és Írország mögött az előkelő harmadik helyezést szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!