Sport

2016.09.14. 18:00

Nem forgott veszélyben a Haladás Magyar kupa-győzelme

Füzesgyarmat - A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Tóth és Ars góljával 2-0-ra nyert a Békés megyei I. osztályú ellenfele otthonában.

Pum András

Füzesgyarmat-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-2 (0-1). - Füzesgyarmat, 750 néző, labdarúgó Magyar Kupa mérkőzés a 64 közé jutásért, vezette: Böcskei.

Haladás: Gyurján - Angyal, SCHIMMER, POLGÁR (Varga K., 73.), Hídvégi - Overgoor, Tóth M. - DOMBI, RÁCZ (Kovács L., 58.), Szőke (Kiss B., 64.) - Ars. Edző: Mészöly Géza.

A holland támadó, Sjoerd Ars szerezte a második gólt Fotó: Szendi Péter

Jól kezdte a meccset a Haladás, az 5. percben Tóth Máté 20 méterről a jobb felső sarokba bombázott (0-1). Noha a megyei I. osztályú bajnokságot vezető hazaiak lelkesen küzdöttek, a vasiak letámadták őket, hamar megfojtották próbálkozásaikat. Fél óra elteltével Overgoor szögletét Ars a kapus kezébe fejelte, majd a 45. percben Szőke bal oldali beadását Ars ziccerben rosszul találta el.

Szünet után Rácz indította a jobb oldalon Arst, a holland csatár ezúttal nem hibázott, 12 méterről a jobb sarokba lőtt (0-2). A fokozatosan elfáradó, olykor kissé durván futballozó hazaiak ellen a szombathelyiek több gólt is szerezhettek volna.

Gólszerzők: Tóth M.(5.), Ars (49.).

Mészöly Géza: - Örülök, hogy fiataljaink ismét jól teljesítettek. Megadta az alaphangot, hogy mindkét félidőt góllal kezdtünk, a sok kihagyott helyzetet viszont sajnálom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!