Sport

2016.09.29. 13:57

Véget ért a szezon

Lukácsháza - Feeder versennyel zárta az idei versenyszezont a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

Tóth Gábor

A szövetség a lukácsházi Abért II. tavon rendezte szezonzáró feeder versenyét. Az idei utolsó, öt órás megmérettetésre 34 horgász regisztrált. A versenyzők három szektorba lettek beosztva.

A szezon utolsó versenyét Kovács Ákos, a Büki HE horgásza nyerte - a kezében egy méretes pont, a mérőedényben amurok

Fotó: Puskás Norbert

A pecások különféle csalikkal, taktikával készültek, ezek közül volt amelyik telitalálatnak bizonyult, volt amelyik kevésbé vált be. Mivel a horogra akadt pontyok száma nem volt annyira jelentős, így egyértelműnek látszódott, hogy a legjobb helyezésekért azok szállhatnak harcba, akik a 3-5 kiló közötti amurokból a legtöbbet fogják. Az indulók többségének sikerült szákba terelni egy-két méretesebb példányt kárászokból is.A verseny lefújása után a szervezők rögtön megkezdték a mérlegelést. A C szektor legnagyobb fogását Fördős István megyei halászati őr, a Spartacus HE tagja könyvelhette el 24200 grammal. A B szektor első helyezettje a Büki HE horgásza Kovács Ákos lett, aki 24960 grammal mérlegelt. Az A szektort a celldömölki Lokomotív HE pecása ifj. Szélesi Csaba nyerte, 19860 grammos összfogással. Miután a dobogós helyezések a szektorok legeredményesebb horgászai között dőltek el, így a bronzérmes ifj. Szélesi Csaba, az ezüstérmes Fördős István, az aranyérmes pedig Kovács Ákos lett - rendkívül szoros csatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!