Sport

2017.06.19. 16:05

Végleg letették a sípot: visszavonult a bíráskodástól a Fancsali, Hegyi kettős

Befejezte sikerekben gazdag bírói pályafutását két legendás vasi kézilabda-játékvezető, Fancsali Ferenc és Hegyi Gábor.

Tóth Gábor

Szombaton ünnepélyes keretek között adták át az új répcelaki sportcsarnokot. A rendezvényen pályára lépett a Répcelaki SE és a Haladás VSE női kézilabdacsapata. Ezen a találkozón fújta utoljára a sípot az ismert, elismert játékvezetői páros, Fancsali Ferenc és Hegyi Gábor - a sportág Vas megyei vezetése, barátaik, kollégáik, tisztelőik búcsúztatták őket.

 

Fancsali Ferenc 1998-ban vizsgázott le játékvezetőként. Hegyi Gábor pedig már 17 évesen, 1972-ben letette első vizsgáját - vagyis kereken 45 éve fújja a sípot. 1997 óta dolgoztak közösen, kezdetben NB II-es szinten. Lépegettek előre a ranglétrán, és „röpke" három év múlva bemutatkoztak az NB I-ben - egy Győri ETO KC-Hódmezővásárhely mérkőzésen. Nem mellékesen Fancsali Ferenc 1997-től 2016-ig mint a megyei játékvezetői bizottság elnöke is tevékenykedett, Hegyi Gábor pedig 1997 óta tölti be a szövetség főtitkári posztját. Visszatérve a játékvezetésre: Hegyi Gábornak megadatott válogatott felkészülési mérkőzést vezetni mind felnőtt, mind utánpótlás szinten. A két ígéretesnek induló játékvezetői karrier azonban megtört, ugyanis a Magyar Kézilabda Szövetség akkori játékvezetői bizottsága határozatban jelezte, hogy NB-s játékvezetők nem szerepelhetnek NB-s csapatok hivatalos személyei között - ám Fancsali Ferenc Szentgotthárdon, Hegyi Gábor pedig Bükön edzősködött. Az összeszokott párosnak döntenie kellett, végül mindketten a kispadot választották. Így a 2002-es játékvezetői vizsgára már nem mentek el - pedig tagjai lettek volna az NB I-es keretnek. A játékvezetéstől nem szakadtak el teljesen, megyei szinten és utánpótlás-mérkőzéseken még fújtak. Egészen szombatig, mert miután levezényelték a Répcelak-Haladás csarnokavatót, végleg letették a sípot.

Feladat azért természetesen marad számukra szeretett sportágukban, ugyanis Fancsali Ferenc ellenőrként és versenybíróként tevékenykedik a jövőben, Hegyi Gábor pedig amellett, hogy versenybírói feladatokat lát el, továbbra is a szövetség főtitkára marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!