Sport

2017.08.23. 17:40

A hétvégén a Hungaroringen folytatódik a kamionos Eb szombathelyi Kiss Norberttel

MOGYORÓD Szombaton és vasárnap a Hungaroringen folytatódik a FIA kamionos Európa-bajnokság 2017-es szezonja. A mezőnyben természetesen ott lesz a kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilóta, Kiss Norbert is, aki komoly győzelmi reményekkel száll harcba.

Tóth Gábor

Ausztria, Olaszország, Németország és Szlovákia - valamint a rövid nyári szünet - után a hétvégén Magyarországon, Mogyoródon, a Hungaroringen versenyez a kaminos Európa-bajnokság mezőnye. A német Tankpool24-Mercedes pilótája, Kiss Norbert négy versenyhétvége, vagyis 16 futam után az összetett pontverseny második helyén áll, a cseh Adam Lackótól mindössze 43 ponttal elmaradva - vagyis igazán remek pozícióból várja az Eb folytatását.

- A csapatban mindenki tudja, hogy számomra az év versenye következik, és bár az istálló számára nyilván a nürburgringi hétvége volt a hazai futam, a mogyoródi viadalra is hasonló lelkesedéssel készülünk - jelezte Kiss Norbert. - A legelső versenyhétvégén még technikai problémáink voltak, de aztán jól alakult a szezon, sok dobogós helyezést értünk el, július közepén a Slovakiaringen pedig két futamgyőzelmet is szereztünk, így nagyot léptünk előre a bajnokságban. Ezekkel az eredményekkel a hátunk mögött már egyértelműen győzelmi esélyekkel jövünk a Hungaroringre!

A Hungaroringen majd a 24-es rajtszámú Mercedesért és természetesen Kiss Norbertért kell szorítani Fotó: kissnorbi.com

A konkrét célom az, hogy két időmérőt és legalább két futamot megnyerjek a mogyoródi pályán! A vezetési stílusomnak és a versenykamionnak is fekszik a Hungaroring, emellett nagyon jól ismerem a pálya vonalvezetését is, vagyis okkal lehetek bizakodó - talán nem véletlen, hogy az elmúlt két év nyolc versenyén mind a nyolc alkalommal dobogóra állhattam Magyarországon. Ha a Hungaroringen jól szerepelünk, és a folytatásban a szezon második fele is olyan jól alakul, mint az első, akkor esélyesek lehetünk egy dobogós helyezésre a szezon végén, sőt, akár a bajnoki címért is versenyben lehetünk. Vagyis komoly a tétje a mogyoródi versenyhétvégének! A nyári szünetet alaposan kihasználtuk, a csapat nürtingeni központjában apró darabokra szedtük a kamiont, elvégeztük a szükséges felújításokat, fejlesztéseket, vagyis minden a legnagyobb rendben van - zárta szavait Kiss Norbert.

Legutóbb Szlovákiában locsolhatta a győzelmi pezsgőt Kiss Norbert Fotó: kissnorbi.com

A kamion Eb 2015-ben 25 év szünet után tért vissza Magyarországra, s mivel a rendezvény az elmúlt két évben nagy sikert aratott, a szervezők az idén is különböző kísérőprogramokkal várják az érdeklődőket már csütörtöktől.

Menetrend, szombat:

szabadedzés 9.00, időmérő 11.25, superpole 11.40, 1. futam 14.00, díjkiosztó 14.50, 2. futam 17.20, díjkiosztó 18.00.

Vasárnap:

időmérő 9.55, superpole 10.10, 3. futam 13.05, díjkiosztó 13.50, 4. futam 16.00, díjkiosztó 16.45.

A versenyhétvégéről az M4 Sport televízió tudósít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!