Sport

2015.09.28. 16:52

Veterán vívók a páston

Budapest - A szombathelyi Málics Róbert ezüstérmet szerzett a veterán vívó nemzetközi Budapest-bajnokság férfi tőrversenyében.

Horváth Erika

A Szombathelyi Vívóakadémia három tőrözője vett részt a veterán nemzetközi Budapest-bajnokságon. Együtt kezdett a +40 és +50 éves korosztály húsz versenyzője. A két csoportkörben Málics Róbert összesen hét, Péntek Tamás négy, Babós Csaba két győzelmet szerzett.



Balról Málics Róbert, jobbról a vb-re utazó Péntek Tamás
Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A +40-eseknél Málics Róbertnek a nyolc közé jutásért nem kellett vívnia, a négy közé jutásért Siklódyt verte 10-3-ra, majd Nikodém elleni 8-7-es sikerével a fináléba is bejutott. Ott 8-6-ra alulmaradt az érdi Gerzaniccsal szemben, így végül ezüstérmes lett. A másik két szombathelyi vívó a +50-eseknél szerepelt. Pénteknek a nyolcért kiemeltként nem kellett pástra lépnie, a negyeddöntőben viszont 9-8-ra kikapott Reisztől, ami az ötödik helyet jelentette számára. Babós Csaba a 11. helyen zárt.

Péntek Tamás tagja az október 19 25-i franciaországi veterán világbajnokságon résztvevő magyar csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!