Sport

2015.12.21. 06:27

Veterán vívók ob-érmei

Mindhárom szombathelyi tőröző éremmel tért haza a veterán vívók országos bajnokságáról.

Horváth Erika

A Szombathelyi Vívóakadémiát három tőröző képviselte a veterán ob-n, illetve zsűriként Varga Zsolt. Az +50 éves kategória fináléjába Péntek Tamás betegen versenyezve is bejutott, ott azonban két tussal lecsúszott az aranyéremről a budapesti Riesz Gáborral szemben. Az ezüst mellé még egy bronz is került a szombathelyiekhez; a sérüléssel bajlódó, de nagyon taktikusan vívó Babós Csaba harmadik lett.

A +50-esek eredményhirdetése.  A dobogó második fokán Péntek Tamás, a harmadikon jobbról Babós Csaba  Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A +40-es korosztályban Málics Róbert is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután az elődöntőben kikapott nagy riválisától, az érdi Gerzanics Márktól.

Dobogósra állhatott Málics Róbert is (jobbról a második)

Színvonalas versenyt rendezett Esztergom, köszönhetően a házigazda szakosztály vezetőjének, Molnár Bélának, aki nem ismeretlen a szombathelyi vívók számára, hiszen 1977-től 1986-ig Szombathelyen edzősködött, Gasztonyi János és az ő nevéhez fűződnek az egykori nemzetközi Savaria Kupák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!