Sport

2017.04.26. 17:20

Vidékbajnok tornászok a Szombathelyi Sportiskola tornászai

Egy vidékbajnoki címet és egy második helyezést is szereztek a Szombathelyi Sportiskola tornászai a korosztályos csapatbajnokságokon.

Horváth Erika

Először az I. osztályú utánpótláskorúak csapatbajnokságának első fordulóját rendezték meg a Tornacsarnokban. A Szombathelyi Sportiskola egy serdülő csapattal képviseltette magát, amely 199,80 ponttal a második helyet szerezte meg a Postás SE (210,450) mögött. E verseny alapján hirdették ki a vidék-, illetve a Budapest-bajnokság végeredményét. A szombathelyiek - Vöcsei Adél, Rosta Hanna, Horváth Kata, Borbás Maja, Maráczi Fruzsina, Horváth Emma, Proksza Zsófia, Rajnai Regina összeállítású - együttese megszerezte a vidékbajnoki címet a veszprémiek előtt.

A két vidékbajnoki ezüstérmes csapat. Elöl az I. osztályú serdülők (balról): Horváth Kata, Borbás Maja, Rosta Hanna, Horváth Emma, Maráczi Fruzsina, Vöcsei Zsófia, Rajnai Regina, Proksza Zsófia. Hátul Hüll Tamás, Réti Gergő edzők, a II. osztályú ifigárda - Pápai Alexandra, Hangay Diána, Horváth Leila, Varga Gréta, Ugróczky Nóra, Tüzes Hanna -, Csillag Tünde, Barasits Andrea edzők Fotó: Szendi Péter

A Szombathelyi Sportiskola tornaszakosztályának vezetői a nyáron döntöttek arról, hogy ezután a II. osztályú versenyeket is célba veszik. Ifjúsági csapatuk - Hangay Diána, Ugróczky Nóra, Pápai Alexandra, Varga Gréta, Horváth Leila, Tüzes Hanna - 185,250 pontot gyűjtve negyedik lett a 14 csapatos, II. osztályú csb első fordulójában, a vidékbajnokságon ez a pontszám ezüstérmet ért a Miskolci VSI (193,65) mögött. Az egyéni összetett versenyben Hangay Diána állhatott dobogóra, harmadik lett, a szerdöntők során a felemás korláton első, ugráson harmadik helyezést szerzett. Pápai Alexandra talajon bronzzal zárt, Ugróczky Nóra ötödik lett a 60 fős összetett versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!