Sport

2015.07.30. 18:12

Világkupát nyert Simon Tira

Párizs - Simon Tira révén egy egyéni összetett arany is született, illetve a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői további nyolc (rész)versenyszámban szereztek még dobogós helyezést.

Horváth Erika

A kötélugrók egyik világszövetsége, az amerikai székhelyű World Jump Rope Federation (WJRF) először rendezte meg világkupáját Európában. A párizsi versenyen 600-an mutatták be tudományukat. A Szombathelyi Kötélugró Klub két csapattal, nyolc versenyzővel vett részt a viadalon edzőik, Bánhegyi Attila és Füle Magdolna kíséretében. Mint Bánhegyi Attila elmondta, hihetetlenül jó hangulatban, sok néző előtt zajlottak a versenyek egy szabadidősportos paradicsomban. De a neten élőben is lehetett követni az eseményeket – ezzel a lehetőséggel 15 ezren éltek.

A szombathelyiek legeredményesebb versenyzője, Simon Tira (Fotó: Füle Magdolna)

A szombathelyi csapat legeredményesebb versenyzője Simon Tira lett, aki a serdülők, a 14 éven aluliak kategóriájában (a részeredmények helyezési számai alapján) összetettben a legjobbnak bizonyult. Tira első helyet érdemelt ki a szabadonválasztott gyakorlatával, másodikat a 30 másodperces gyorsasági számban (86) és harmadikat a 3 percesben (425). Nagyon értékes a junior korú Tóth Hanga gyorsasági számban elért második helyezése, amivel bejutott a döntőbe; a 96 lépés a felnőttek között is második helyet ért. Komlósi Kata a 3 perces gyorsasági számban szerzett bronzot (415). Előkelő helyezést nem ért, de kiemelkedően jó a 135-ös triplaeredménye is. A kétköteles gyorsasági kategóriában a 3x40 mp-es számban Simon Tira, Nagy Lola és Komlósi Kata ezüstérmet, a 2x60 mp-esben a Németh Dorka, Kiss Bianka, Mayer Luca, Tóth Boglárka négyes pedig bronzot szerzett. Jutott a szombathelyieknek egy harmadik helyezés a formációs csapatversenyben is – Tóth Hanga, Simon Tira, Komlósi Kata és Nagy Lola volt a részese. A párosversenyben pedig Németh Dorka és Kiss Bianka ötödikként zárt.

A világkupa krónikájához tartozik, hogy egy amerikai lány megdöntötte a triplázását világcsúcsát, amit 2006 óta Bánhegyi Adrienn tartott 330-cal. Az új rekorder megállás nélkül 376-ot tudott triplázni.

Címkék#Simon Tira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!