Sport

2014.08.28. 15:00

Világszínvonalú lett a pálya - Harminc évvel a megépítés után újult meg a szentgotthárdi csarnok

Szentgotthárd - Nyáron megújult a szentgotthárdi tekecsarnok. Az NB I-es férficsapat világszínvonalú pályát tudhat magáénak.

Horváth Erika

Impozáns és kiváló minőségű lett a szentgotthárdi pálya. Jobbról Tróbert József szakosztályvezető. Fotó: Szendi Péter

Az utcáról szemlélve minden a régi, ám belülről óriási a változás. Nagyon impozáns lett a szentgotthárdi tekepálya, és cseppet sem mellékesen a minősége világszínvonalú. A tekecsarnok három évtizeddel ezelőtt épült, és napra pontosan 30 év múlva, augusztus 20-án vehették használatba a megújult, megszépült pályát az NB I-es csapat tagjai. Régi vágyuk vált ezzel valóra, és bizonyos értelemben bebiztosították NB I-es tagságukat. Hiszen a jövő évi bajnokságban már nem lehet öntött, csak modern, elemes pályán játszani. Az önkormányzat sokat áldozott rá, a 20 millió forint plusz ÁFA-ból a lehető legjobb minőségű és technikájú pályát kapták.

– A világ legelismertebb cége volt a kivitelező. A német Pauly évtizedek óta fejleszti a pályáit, technikáját, ugyanolyan a miénk is, mint amilyenen a világbajnokságot is rendezik – tudtuk meg Tróbert Józseftől, a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE tekeszakosztályának vezetőjétől. – Körülbelül tíz ilyen van a világon. Magyarországon az új győri pálya hasonló, de nem éri el a miénk színvonalát. A négy, egyenként hét elemből álló pálya lapja 12 milliméteres, ez a legvastagabb, amit gyártanak. Az automatikáról is csak felsőfokban lehet beszélni, a lehető legjobb minőségűek a bábuk, a gumifalak, nagyon jól dőlnek a bábuk. Csak két hete edzünk, de a játékosok folyamatosan egyéni csúcsot javítanak. A központi számítógép is mindent tud, a pályákat egyenként is be lehet programozni, akár egy edzésprogramot is levezényel. Minden teljesen új, szép és jó. Sikerült az egész csarnokot megszépíteni. Rengeteg társadalmi munka van ebben, kezdve a régi pálya elbontásától, az álmennyezet készítésén át a festésig – a csapat tagjai, ismerősök, barátok segítettek. Nagyon köszönjük az önkormányzati támogatást, és mindenki segítségét, aki bármilyen munkával hozzájárult a megújuláshoz. A pályát természetesen ezután sem csak az egyesület játékosai használhatják, hanem nyitva áll a szabadidősport, minden tekézést szerető ember számára. Szombatonként 80 fős városi bajnokság zajlik, itt játszik a Csákánydoroszló NB I-es csapata is, de várható, hogy olyan külföldiek is igénybe veszik edzőtáborozásra, akik vb-szintű pályán akarnak gyakorolni.

Augusztus 20-án nem volt avatási ceremónia, csak szép csendben használatba vették az új pályát. Nem véletlenül, nevesebb vendégeket nem tudtak meghívni, ugyanis az öltözőprobléma még nem oldódott meg. Továbbra is a csarnok mögé kihelyezett konténerekben kénytelen öltözni, fürödni a bajnokikon nemcsak a hazai, hanem a vendégcsapat is. Esőben, hóban, fagyban is mintegy 40 méteres kültéri séta után tudnak bemenni a csarnokba.

– Az országos szövetségtől megkaptuk a pályára a legmagasabb, első osztályú minősítést, de csak ideiglenesen, február 5-éig. Addig meg kell oldanunk, hogy a tekepályával egybe legyen építve az öltöző – mondta Tróbert József. – Bízunk benne, hogy az illetékesek megtesznek minden tőlük telhetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!