Sport

2015.07.05. 11:53

Vönöckön játszott a Fradi - Mit gondol, ki nyert?

Negyvenéves a Kemenesalja FC: a jubileumon a helyi öregek a Fradi öregfiúkkal játszottak Vönöckön.

Gyuricza Imre

Negyven éve már, hogy a Kemenesalja FC, több település egyesített csapata nekivágott a bajnoki küzdelmeknek. Az erők egyesítése meghozta gyümölcsét, a csapat a megyei I. osztályba jutott, és hosszú ideje ott van a megye legjobbjai között. Az első fordulóban a hajdani legendás Pamut együttesét Szombathelyen verték 5:2-re, hogy aztán Uraiújfalutól kapjanak egy 8-ast. Kemény idők jöttek, de bírták.

Palotai László polgármester az évfordulós ünnepségen - megnyitóbeszédében megemlékezett a labdáról, mint az ember egyik legnagyszerűbb találmányáról. Örömét fejezte ki, hogy a jeles évfordulón a Fradi öregfiúkkal találkozhatnak a helyi „öregek”.

Horváth István egykori elnök valóságos futballtörténeti visszaemlékezést írt a jeles napra. Megemlékezett a GYSEV kopott vagonjában működő öltözőről. Tőke Jánosról, aki talán nem is hallott erről a sportról, de ha a segítségét kérték, segített. Sorolta tovább a neveket: dr. Kelemen József, Szép László, sorolta a nagy eseményeket: MNK meccs, amelyet elbuktak, és az edző nem kis megrökönyödésére az Apostol korabeli slágerét írták át nehéz az MNK-tól búcsút venni címmel.

A mérkőzés felvezetése talán izgalmasabb volt, mint amennyire a meccs sikeredett. Nem lehetünk elégedetlenek. Láttunk 6 gólt, 4:2 lett a végeredmény a Fradi javára, de ezt senki nem bánta, főként nem a számos FTC drukker.

Elismerést érdemelnek a játékosok, de még a nézők is. Szinte kibírhatatlan hőségben zajlott a mérkőzés, mindenki jól vette ezt az akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!