Sport

2015.06.29. 13:44

Will Tamás a Paks együttesébe igazolt - Fogy a Falco kosárcsapatának tavalyi kerete

Szombathely - Öt szezon után távozik a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatától a saját nevelésű Will Tamás.

Tóth Gábor

Távozik a Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatától és az Atomerőmű SE gárdájában folytatja pályafutását Will Tamás. A hármas poszton bevethető, 197 centis, 28 éves kosarassal egyéves szerződést kötöttek a paksiak. Will az előző szezonban 24 mérkőzést játszott sárga-fekete mezben, átlagban 16 percet töltött a pályán, ez idő alatt 6,6 pontig jutott.

- Nagyon nehezen hoztam meg a döntést, jó pár napot őrlődtem mielőtt aláírtam volna a paksi szerződésemet árulta el Will Tamás. Már 14 éves korom óta a Falcóban játszom, két év kitérőt leszámítva a szombathelyi csapat sikeréért dolgoztam. Nem így terveztem, szívesen maradtam volna még sárga-feketében. A Falcótól a szezon vége felé kaptam egy ajánlatot, amit nem fogadtam el. Amikor befutott a Falco új szerződéstervezete, akkor már az ASE is érdeklődött irántam. Beszéltem a paksi trénerrel, Schmidt Bélával, éreztem, hogy kellek neki, szán nekem szerepet a csapatban. Beszéltem a leendő csapattársakkal, a formálódó és szerintem ütőképesnek tűnő magyar mag játékosaival, akik szintén biztattak, csupa jó dolgokat mondtak a klubról. Végül a váltás mellett döntöttem. Egyébként nem a kedvezőbb anyagi ajánlat a távozásom legfőbb oka. Úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem, szeretnék megújulni. Nagyon hálás vagyok Gráczer Györgynek és Nikola Lazicsnak, hogy visszahoztak Szombathelyre, hogy lehetőséget adtak nekem. Ezt a bizalmat az elmúlt öt évben igyekeztem meghálálni voltak is szép eredményeink. Kálmán Lacival békében váltunk el, kölcsönösen sok sikert kívántunk egymásnak. Most így alakultak a dolgok, de én mindig szombathelyi kosaras maradok, a Falcónak mindig szurkolni fogok - zárta szavait Will Tamás.

Will Tamás öt szezon után igazolt el a Falco KC csapatától. Fotó:Unger Tamás

Perl Zoltán után Will a második magyar játékos, aki távozik a Falcótól. Az pedig már korábban kiderült, hogy légiósok közül Bam Doyne, Goran Martinincs, Milan Majsztorovics és Zoran Krsztanovics sem marad Szombathelyen. Vagyis Kálmán Lászlónak ismét új csapatot kell építenie.

- Nem vagyunk kétségbeesve, nem késtünk le még semmiről, jövőre is lesz csapatunk - fogalmazott higgadtan Kálmán László, a Falco KC Szombathely trénere. - A Perl Zoli helyére kiszemelt légióssal közel állunk a megegyezéshez, valamint tárgyalásban állunk egy hármas poszton bevethető magyar játékossal is. Az viszont biztos, hogy az előttünk álló szezonban mezőnyposzton az eddiginél jóval több játékidőhöz jutnak a saját nevelésű fiataljaink. Bízom benne, hogy élnek majd a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!