Sport

2016.12.01. 20:30

Wittmann Kristóf lett a junior szabadfogású bajnokság legtechnikásabb versenyzője

Szombathely - A legutóbbi négy korosztályos országos bajnokságról hat éremmel tértek haza a Haladás VSE birkózói.

Horváth Erika

A Haladás VSE utánpótláskorú birkózói négy korosztály szabadfogású országos bajnokságán is letették a névjegyüket: két arany és négy bronz az éremtermésük.

A dunaújvárosi kadet ob-vel kezdődött a sor - de ott nem született vasi érem. A 100 kg-ban szereplő Török Szilveszter bronzmérkőzésig jutott, de ott kikapott, így ötödik lett.

A serdülő ob-n - amelyet Tiszakécskén rendeztek - viszont Veréb István három tanítványának is dobogóra sikerült állnia - mindhármuknak a harmadik fokára. A 42 kilóban Hujber Bálint, az 58-ban Takács Ferenc, a 63-ban pedig Nemes Bálint lett bronz-érmes. A bronzért birkózhatott a 76 kilós Nagy Bence is, de alulmaradt, és be kellett érnie az ötödik hellyel.

A Haladás ob-érmesei. Balról: Nemes Bálint, Hajba Szabolcs, Wittman Kristóf, Hujber Dániel, Takács Ferenc, Nagy Dániel Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt hétvégén két országos bajnokságot is rendeztek; a diák II. korosztályé Csömörön. Az 58 kilósoknál két Haladás-versenyző is dobogóra ért: Hajba Szabolcs három győzelemmel hódította el az aranyat, Nagy Dániel pedig - akinek az első körben éppen klubtársával kellett birkóznia - az egyik bronzot. A 69 kg-ban Németh Levente ötödik lett.

A juniorok budapesti ob-jéről Wittmann Kristóf szállította a papírforma-aranyat. A zöld-fehérek 96 kilós junior vb-bronzérmese mindhárom mérkőzését technikai tussal nyerte, ellenfelei egyetlen pontot sem szereztek ellene. Ő vehette át az ob legtechnikásabb versenyzőjének járó különdíjat is. Ugyanebben a súlycsoportban Török Szilveszter az ötödik helyig jutott.

A Kőszegi SC-nek a 120 kilóban Horváth Ádám szerzett egy bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!