Sport

2014.06.29. 18:25

Tóth Petra Sára bajnoki bronzot szerzett párbajtőrben

A párbajtőr-utánpótlás országos bajnokságán a törpici lány kategóriában bronzérmet szerzett Tóth Petra Sára.

Horváth Erika

Tóth Petra bronzérmet szerzett

Balatonfüred volt a házigazdája a 8 14 éves párbajtőrözők Olimpici Grand Prix-sorozata hatodik, befejező állomásának. Ez volt egyben az idényzáró verseny és a négy korosztály országos bajnoksága is.

A Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői Patócs Zsolt tanítványai közül Tóth Petra Sára szerepelt a legeredményesebben, a törpici lányok 51 fős, egyenes kieséssel lebonyolított versenyében bronzérmet szerzett.

A serdülő fiúk 64-en voltak. Bende Bence ezúttal nem jutott a 64 közé, 12. lett, de az éves eredményei alapján összetettben a második helyet érdemelte ki.

A gyermek fiú kategóriában 98-an léptek pástra, a legeredményesebb szombathelyi vívó Vígh Domonkos lett. A nyolcaddöntőben szenvedte el egyetlen vereségét, így a 11. helyen zárt. A csapatversenyben 21 együttes tette próbára tudását, a Szombathelyi Vívóakadémia Vígh Domonkos, Gömböcz Ákos, Sántha Máté, Tóth Kornél a hetedik helyen végzett.

 

Címkék#párbajtőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!