Sport

2017.06.29. 14:34

ZTE után Falco - Julian Norfleet jött harmadik légiósnak

SZOMBATHELY A tavalyi szezont a ZTE színeiben töltő Julian Norfleet személyében harmadik légiósát is megtalálta a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapata.

Tóth Gábor

Julian Norfleet a tavalyi szezonban kulcsembere volt a ZTE együttesének. A bronzéremig jutó zalaegerszegi csapatban 44 mérkőzésen 15 pontot, 4 gólpasszt, 3 lepattanót átlagolt - a 188 centis, 26 éves amerikai hátvéd 33 perceket töltött a pályán. Norfleet fiatal kora ellenére rutinos játékosnak számít, egyetemi évei után Bulgáriában, majd Svájcban is légióskodott - mielőtt áttette székhelyét Magyarországra. Mindenhol stabil átlagot hozott.

Julian Norfleet fehérben, 4-es mezben Fotó: Pezzetta Umberto

- Norfleet iránt több klub is érdeklődött, a több hasonló ajánlat közül pedig elsősorban azért a miénk lett a befutó, mert az amerikai játékos a nemzetközi porondon is ki szeretné próbálni magát, mi pedig ugye indulunk a FIBA Európa Kupában - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco KC Szombathely ügyvezetőjétől. - Új légiósunkkal a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk. Örülünk az érkezésének, mert Norfleet előkelő helyet foglalt el azon a listán, amely a Szrecsko Szekulovics vezetőedző által kiszemeltek neveit tartalmazza. Norfleet jó játékos, ezt minden állomáshelyén bizonyította - ellenfélként például nekünk is okozott kellemetlen pillanatokat.

Julian Norfleet fehérben, 4-es mezben Fotó: Pezzetta Umberto

A Falco egészen jól áll a csapatépítéssel, hiszen Julian Norfleet Ivan Zigeranovic és Aleksandar Pustahvar után már a csapat harmadik légiósa. Alakul a keret, a tavalyi ezüstérmes gárda magyar magját a kipróbált Váradi Benedek, Tóth Norbert kettős, és a saját nevelésű Hódi Patrik, Durázi Krisztofer, Kovács Bence trió alkotja. Mint azt Gráczer György jelezte, a Falco és Darrin Govens továbbra is tárgyalásban áll egymással - a klubvezetés, a szakami stáb bízik abban, hogy a tavalyi bajnokság egyik legjobb játékosa a 2017/2018-as szezonban is a szombathelyieket erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!