Sportvilág

2014.07.01. 17:05

Foci VB 2014: Kereki Zoltán szerint nagy az esély a brazil- argentin döntőre

Szombathely - A Haladás és a ZTE korábbi remek, válogatott futballistája, Kerekei Zoltán szerint kiegyenlítődtek az erőviszonyok.

Tóth Gábor

Kereki Zoltán 1974 és 1979 között 163 élvonalbeli meccset játszott a Haladásban, és védő létére 33 gólt szerzett. Majd 1984-ig a ZTE gárdáját erősítette. 1975-ben Magyar Kupa-döntőt játszott, 1976-ban az „Év labdarúgójának" választották. A magyar válogatottban 37 alkalommal lépett pályára, címeres mezben 7 gólt szerzett. Az 1978-as argentínai világbajnokságon a magyar válogatott csapatkapitánya is volt. Légiósként két évet Ausztriában, Innsbruckban futballozott.

Kereki Zoltán bízik az európai csapatok sikerében. Fotó: Archív

– Feltűnő, hogy mennyire kiegyenlítődtek az erőviszonyok – fogalmazott a 61 esztendős Kereki Zoltán. – Ez már érezhető volt a csoportmeccseken is, de az egyenes kieséses szakaszban még hangsúlyosabb lett. Nincs egy olyan csapat, akire azt mondanám, hogy gyenge, hogy lefelé kilóg a mezőnyből. De olyan gárdát sem tudnék megnevezni, aki annyira erős, hogy biztosan megnyeri a vb-t. Brazília a horvátokat csak bírói segítséggel verte, Chile ellen pedig csak 11-esekel jutott tovább. Ennek ellenére azt mondom, hogy a brazilok ott lesznek a döntőben. Ott kell lenniük, hiszen egy ilyen vb már nem csak a fociról, a játékról szól, hanem elsősorban az üzletről, a pénzről. De ez nem újdonság, gondoljuk csak arra, hogy Argentína hogyan nyert vb-t 1978-ban, vagy Dél-Korea hogyan jutott el a négy közé 2002-ben. Egyébként a sok hasonló képességű csapat közül azok reménykedhetnek igazán jó eredményben, akik fel tudnak vonultatni olyan klasszisokat, akik képesek egyedül is meccseket eldönteni. Az is érdekes, hogy a vb-n remeklő játékosok döntő többsége Európában játszik. Egyébként Brazília–Argentína döntőt várok, de remélem, hogy a holland, német, francia trióból azért valaki odaér a fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!