Sportvilág

2015.02.24. 15:35

A Ferrari beelőzte volna a Williamset?

Egyesek szerint már nem a Williams a Mercedes elsődleges üldözője, hanem a Ferrari.

Tajthi Andrea

Fotó: Charles Coates/Williams F1

Tavaly egy mély gödörből kezdett el látványosan kilábalni a Williams csapat, és végül a harmadik helyen zárták a bajnokságot.

Az új FW37-es szintúgy igen versenyképesnek látszk, bár a teszteken még robbantottak nagyot. Rod Nelson főmérnök szerint semmi ok az aggodalomra.

"Azt hiszem állíthatom, hogy a Mercedes mindenki előtt áll jelenleg." - mondta Nelson. "A Red Bullról talán még nem tudni, hogy hol is tart. Bár nem vagyunk elégedettek, tudjuk hol tartunk, tudjuk mik a hiányosságaink és tudjuk hova juthatunk további munkával."

A portugál nyelvű Sportv szakértője, Fabo Seixas szerint azonban a Williams elveszítette a "Merecdes elsőszámú kihívója" pozíciót, az ugyanis mostanra a Ferrari lett.

"Jobb az autójuk (a Ferrarinak), mint 2014-ben volt, ők a második legerősebbek most, míg tavaly a Williams volt ebben a pozícióban. De a Merecdes előnye még mindig nagy." - állítja Seixas.

"Jobbak, mint tavaly voltak, és úgy vélem ez az erőforrásuknak köszönhető." - ismeri el Valtteri Bottas is a Ferrari javuló teljesítményét. "Bár nem hagyhatjuk ezt figyelmen kívül, de inkább a teszteken legyenek versenyképesek, mint akkor, mikor már élesben versenyzünk."

"Az autónk nagyon jó." - állítja viszont Massa. "A következő alkalommal új elemeket is tesztelünk majd, eddig mondhatni féléves autóval mentünk. Szerintem jó szezonunk lesz."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!