Sportvilág

2017.05.08. 17:30

A Juventus kellemes helyzetben

Kettő-nullás előnyben várja odahaza a Juventus a Monaco elleni elődöntős visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s bár vannak óvatosságra intő hangok, azért innen bukni nagyon nagy csalódást jelentene az "Öreg hölgy" háza táján.

Kühne László

A Juventus már összeállítását tekintve is jól láthatóan tartalékolt a hétvégén, a Torino elleni derbin, viszont megtehette, hiszen a bajnokságban gyakorlatilag már övé az aranyérem, az 1-1 tudatában pedig a renoméján sem esett nagy folt a városban. A BL-ben torinói oldalon a sérültek listáján az augusztusig kidőlt Marko Pjacát nem számítva senki sincs, míg a francia bajnoki cím felé öles léptekkel haladó Monaco oldalán a védő Djibril Sidibé és a középpályás Tiemoué Bakayoko játéka még mindig kérdéses.

Buffon - egy meg egy az kettő, jöhet a harmadik? Fotó: archív

Gigi Buffon a Juve kapujában mindenesetre rendíthetetlenül bízik abban, nem jöhet olyan játékhelyzet, mely megakadályozná a harmadszori BL-döntőzését, egyben a 150. európai kupameccse utáni fellépését is...

- A 2003-as, valamint a 2015-ös BL-döntő után is úgy éreztem, még nagyobb a késztetés bennem arra, hogy valaha a Bajnokok Ligája trófeáját magasba emelhessem - fogalmazott a 39 esztendős hálóőr. - A tizennégy évvel ezelőtti vesztes döntő inkább volt a szerencse kérdése, hiszen ott büntetőkkel maradtunk alul. Viszont ha most jöhetne ismét egy lehetőség... Ugyanakkor ne álmodozzunk, gyorsan ugorjunk vissza a jelenbe, hiszen egyelőre csak az elődöntő első felvonásán vagyunk túl, és a torinói visszavágót várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!