Sportvilág

2015.05.03. 14:23

A McLarenesek Monacótól várják a csodát

Jenson Button szerint Monaco lesz a McLaren legnagyobb esélye egy kiemelkedő eredményre.

Gyimesi Brigitta

Fotó: McLaren

A felélesztett McLaren-Honda párosnak még nem sikerült pontot szereznie az idei szezonban – az MP4-30 mind erő, mind végsebesség terén jelentős lemaradásban van riválisaihoz képest. Monaco szűk és kanyargós utcáin azonban a motorerőbeli különbségek szinte lenullázódnak. Button jól kezelhetőnek tartja autóját, és szerinte ez előny lehet számára a hercegségben.

„Remek érzésem van a monacói futammal kapcsolatban” – nyilatkozta 2009 világbajnoka. „Van néhány terület, amelyen még erősítenünk kell a futam előtt – ha holnap mennénk, nem lennék ennyire magabiztos –, de mindenképpen egy érdekes futam lesz a mi szempontunkból. Hihetetlenül trükkös pálya, nehéz megtalálni a határokat. Ha olyan autód van, amiben teljesen megbízol, rengeteget segít itt. Még emlékszem is, Jean Alesi a Prosttal 2000-ben nagyon jó munkát végzett ezen a pályán, mert bízott az autójában és megvolt az egyensúlya. Talán nem neki volt a legtöbb leszorítóereje, de minden összeállt neki, és ez magabiztossá tette. Persze a magabiztosság mindenhol fontos. Az F1-ben a legtöbb pilóta rendkívül tehetséges, fejben is erősnek kell lenni, ez pedig különösen Monacóra igaz.”

Fernando Alonso egyetértett csapattársával, ami a monacói jó szereplésüket illeti.

„Jelen pillanatban az olyan pályák segítenek nekünk, ahol nem számít annyira a motorerő” – vallotta be a spanyol világbajnok. „Monaco az első pálya, ahol jobb eredményeket érhetünk el, de majd meglátjuk. Futamról futamra kell haladnunk, és most Barcelonára kell koncentrálnunk. Összeszedettnek és egységesnek kell lennünk, és akkor jönni fognak a jó eredmények.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!