Sportvilág

2015.10.03. 17:47

A Real nyeri a madridi derbit

A Szombathelyi Swietelsky Haladás 20 esztendős támadó középpályása, Németh Márió bombaformában futballozik. Kedvence a spanyol és az angol foci.

Vas Népe Sport

Szenzációs formát fut a szombathelyiek 20 esztendős támadója, Németh Márió. A korábbi korosztályos válogatott futballista sorban lövi a gólokat, minden meccsen rengeteget van játékban, az ellenfelek külön őrzővel igyekeznek kikapcsolni nem sok sikerrel.

- Az elmúlt öt-hat meccsen úgy érzem, valóban kimagasló teljesítményt nyújtottam, gólokat szereztem, gólpasszokat adtam - mondta Németh Márió. Korábban ugyancsak hullámzó volt a játékom. Hogy mi az oka a formajavulásnak? Számomra fontos a bizalom, hogy edzőm higgyjen bennem, ezt pedig Mészöly Gézától megkapom. Másrészt jó csapatunk van, ilyen társak között könnyebb érvényesülni. Egységesek vagyunk, mindenki egyfelé húz, ha Király Gabi, Halmosi Peti vagy éppen Predrag Bosnjak azt mondja, jobbra menjünk, akkor jobbra megyünk. Másrészt nálunk mindenki úgy lép pályára, hogy győzni akar, egyikünk sem elégszik meg előre a döntetlennel. Ami a válogatottságot illeti, személyesen nem találkoztam még Bernd Storckkal, nem tudom, mennyire ismer, de úgy gondolom, egy-két évnyi folyamatos jó teljesítmény után lehet kopogtatni a nemzeti tizenegy ajtaján. Elsődlegesen az U-21-es válogatottban kell stabil helyet kiharcolnom, utána léphetek egy szinttel feljebb.

A Haladás 20 éves futballistája, Németh Márió (labdával) az idei bajnokságban kulcsembere csapatának Fotó: Unger Tamás

Németh Márió szabadidejében szívesen néz angol és spanyol futballt. Előbbit azért, mert nincs előre lefutott meccs, az utolsó is megverheti az elsőt. Németh kedvenc angliai együttese a Manchester City. Az igazi favorit azonban számára a spanyol Real Madrid, Cristiano Ronaldo játékát imádja, de odavan Isco és Modric futballjáért is. Márió szerint ha utóbbi kettő nem játszik, azt megsínyli a blancók támadójátéka. Németh ezúttal három spanyol meccsre tippelt.

Athletic Bilbao (17.) Valencia (8.). Vasárnap, 16.00

A Valencia most nem olyan jó, mint korábban volt, hat forduló alatt mindössze három gólt rúgtak, igaz, csupán kettőt kaptak. Nincs igazi góllövő játékosuk, és noha a bilbaóiak gyengén szerepelnek, egy pontot otthon tartanak.

Tippem: x

Levante (19.) Villareal (1.) Vasárnap, 18.15.

Hiába utolsó előtti a Levante, odahaza kemény dió ellenfelei számára. A Villareal meglepően jól szerepel, és ha tartani akarja első helyét, nyernie kell. Nyer is! Tippem: 2

Atletico Madrid (5.) Real Madrid (3.) Vasárnap, 20.30.

A februári madridi derbin az Atletico 4:0-ra elverte a Realt, reményeim szerint most visszavág a királyi gárda. Kedvenc spanyol együttesem kicsit döcögősen kezdte a bajnokságot, ebben viszont közrejátszott a sok sérült. Gareth Bale és Sergio Ramos is felépült, velük jóval erősebb lesz a Real és elhozza a három pontot városi riválisától.

Tippem: 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!