Sportvilág

2014.10.28. 16:29

Aranylabda: 23 klasszis jelölt

Zürich – A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a 23 játékosnak nevét, akik elnyerhetik az év legjobbjának járó FIFA-Aranylabdát (a névsoról FIFA és a France Football szakértői csoportja döntött).

Tóth Gábor

A listáról nem hiányozik a négyszeres győztes Lionel Messi és a címvédő Cristiano Ronaldo sem. A lista: Gareth Bale, Karim Benzema, Diego Costa, Thibaut Courtois, Cristiano Ronaldo, Ángel Di María, Mario Götze, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimovic, Andrés Iniesta, Toni Kroos, Philipp Lahm, Javier Mascherano, Lionel Messi, Thomas Müller, Manuel Neuer, Neymar, Paul Pogba, Sergio Ramos, Arjen Robben, James Rodríguez, Bastian Schweinsteiger, Yaya Touré. A szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai és a sportújságírók által leadott szavazatok után a névsor december elsején háromfősre szűkül, a győztes kilétére a január 12-én esedékes zürichi gálán derül fény. Az év edzőjére is lehet szavazni. A trénerek listája: Carlo Ancelotti, Antonio Conte, Pep Guardiola, Jürgen Klinsmann, Joachim Löw, José Mourinho, Manuel Pellegrini, Alejandro Sabella, Diego Simeone, Louis van Gaal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!