Sportvilág

2015.04.18. 13:55

Arrivabene: Ha Räikkönen maradni akar, teljesítenie kell

A Scuderia csapatfőnöke egyelőre elégedett a finn idei munkájával.

Kovács Noémi

Fotó: Scuderia Ferrari

Vad pletyka kapott szárnyra a bahreini paddockban: a hírek szerint Lewis Hamilton Kimi Räikkönen helyére pályázik a Ferrarinál, ennek pedig egyik legnagyobb táptalaját az adja, hogy egyelőre egyik versenyző sem egyezett meg a hosszabbításról a csapatával.

„Akarják tudni, mit mondtam Kiminek? Beszélt velem a szerződésről, én pedig azt mondtam neki, hogy ez a teljesítményétől függ. Kimi az a fajta ember, aki nagyra értékeli, ha egyenesen és átláthatóan beszélnek vele. Azt is tudja, hogy ebben a pillanatban még korai erről beszélni. Elégedett vagyok a teljesítményével, de továbbra is hajtania kell, ezzel pedig ő is tisztában van.” – kezdte az olaszok szakembere, majd másik versenyzőjéről, Vettelről is ejtett néhány szót.

„Ez a lelkesedés és szenvedély az összes többi srácot jellemzi. És azt kell mondjam, hogy egy olyan versenyző aki elkötelezett a Ferrari iránt, megkönnyíti a munkánkat. Ennek tetejében rengetegszer mondta, hogy gyerekkora óta a Ferrariról álmodott és mindig is tetszett neki. Persze a tavalyi év elég lehetetlen volt számára, de most felszabadult és az igazat mondja.” – folytatta a Ferrari csapatfőnöke.

„Emellett versenyzőként nagyon, nagyon erős és rendkívül precíz. Rengeteg újságíró kérdez róla és Michaelről. Én azt mondom, hogy a kulturális gyökerek közösek, de ők két különböző versenyző, két különböző karakterrel. Bár valahogy mégis arra a következtetésre jutunk, hogy van bennük valami közös. Szerintem ez a közös kultúrából fakad. Azonban ennek semmi köze kettejük személyiségéhez.” – tette hozzá Arrivabene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!