Sportvilág

2016.06.27. 18:45

Az olaszok kiejtették Spanyolországot

Az olasz válogatott legyőzte a címvédő Spanyolországot, így bejutott az Eb legjobb nyolc csapata közé.

Tóth Gábor

Olaszorszá-Spanyolország 2-0 (1-0). - Stade de France, Saint-Denis, nyolcaddöntő, vezette: Cakir (török).

Olaszország: Buffon - Florenzi (Darmian, 84.), Barzagli, Chiellini, Bonucci, De Sciglio - Parolo, De Rossi (Thiago Motta, 54.), Giaccherini - Éder (Insigne, 82.), Pellé. Szövetségi kapitány: Antonio Conte.

Spanyolország: De Gea - Juanfran, Piqué, S. Ramos, Alba - Busquets, Fabregas, Iniesta - David Silva, Nolito (Aduriz, 46., Pedro, 82.), Morata (Vazquez, 70.) . Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque.

Gól: Chiellini (33.), Pellé (91.).

Az olasz Alessandro Florezni (balról) és a spanyol Sergio Ramos csatázik a Saint-Denis-i Stade de France stadionban Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovski

Szurkolók, szakemberek is azt várták, hogy az olaszok beállnak védekezni, és majd vezetnek néhány szórványos kontrát. Nem így történt. Olaszország nagy lendülettel nyitott, agresszív labdaszerzésekből indított remek támadásokat. Sokkal gyorsabban, sokkal kevesebb passzból ért a kapu elé - De Geának volt dolga rendesen a spanyol gólvonalon. Teljesen megérdemelt olasz vezetéssel vonultak szünetre a felek. A spanyolok tanácstalannak tűntek, és kapura teljesen veszélytelenek voltak. Fordulás után egy aktívabb spanyol csapat lépett pályára, magához ragadta az irányítást. De a nagyobb helyzetek mégis az olaszok előtt adódtak. A percek múlásával aztán erősödött a spanyol nyomás, de állta a sarat az olasz védelem. Sőt a nagyon kitámadó spanyolok a mérkőzés végén még kaptak egy kontragólt.

Olaszország biztosan jutott tovább, a 2008-as és a 2012-es Eb-t megnyerő Spanyolország pedig búcsúzott. Meglepően korán.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!