Sportvilág

2015.07.05. 18:29

Chile előszőr a csúcson - A Copa Américán is a döntőben bukott el Argentína

A házigazda Chile nyerte a 44. Copa América kontinentális labdarúgótornát, miután a döntőben 11-esekkel verte az előzetesen esélyesebbnek vélt Argentínát.

Tóth Gábor

Chile–Argentína 0–0 – tizenegyesekkel 4–1

Santiago de Chile, Nacional Stadion, 45500 néző, vezette: Roldán (kolumbiai).

Chile: Bravo – Isla, Medel, F. Silva, Beausejour – A. Vidal, M. Díaz, Aránguíz – Valdívia (M. Fernández, 75.) – E. Vargas (Á. Henríquez, 95.), A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli.

Argentína: Romero – Zabaleta, Demichelis, Otamendi, Rojo – Biglia, J. Pastore (Banega, 81.), Mascherano – Messi, Agüero (Higuaín, 74.), Di María (Lavezzi, 29.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino.

A kevés helyzetet hozó mérkőzésen sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem született gól, így 11-es párbaj döntött a kupa sorsáról. Az argentinoktól Banega és Higuaín is hibázott, így a viadal 1916 óta íródó történelmében először ünnepelhetett Chile – rádasául hazai pályán csikarta ki a diadalt. Érdekesség, hogy Argentína a 2014-es, brazíliai világbajnokságon is a döntőben bukott el (az argentinok 22 éve nem nyertek meg egy nagy felnőtt világversenyt sem).

A bronzmérkőzésen Peru 2-0-ra győzte le Paraguayt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!