Sportvilág

2017.01.22. 19:25

Dániát kiejtve nyolc között a magyarok!

Rouen, Albertville - A franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon bejutott a nyolc közé a magyar válogatott.

Tóth Gábor

Pénteken - lapzártánk után - játszotta utolsó csoportmeccsét a magyar férfi kézilabda-válogatott. Csapatunk nem tudta érvényesíteni a papírformát, meglepetésre 25-27 arányban kikapott Fehéroroszországtól. Magyar gólszerzők: Ancsin 1, Balogh 2, Bánhidi 2, Bodó 2, Császár 7/2, Harsányi 1, Jamali 1, Juhász 7/1, Lékai 1, Liget-
vári 1.

Válogatottunk így is továbbjutott a csoportjából, de csak a 4. helyen (2 győzelem/3 vereség), ezért nehéz ágra került, a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnok Dánia következett. A csoport végeredménye: 1. Németország 10 pont, 2. Horvátország 8, 3. Fehéroroszország 4, 4. Magyarország 4, 5. Szaúd-Arábia 2, 6. Chile 2.

A vasárnapi nyolcaddöntőnek természetesen a csoportkört veretlenül letudó Dánia futott neki esélyesként. De ezúttal a magyar válogatott - amely számíthatott a bokasérüléséből felépülő Nagy Lászlóra - okozott hatalmas meglepetést, és végig vezetve, de kiélezett, nagy csatában 27-25-re legyőzte ellenfelét. Magyar gólszerzők: Harsányi 1, Császár 2, Bodó 3, Nagy L. 1, Juhász 4, Lékai 6, Balogh Zs. 4, Jamali 4, Ancsin 2. A magyarok a negyeddöntőben a norvég válogatottal találkoznak kedden 17 órakor (Sport1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!