Sportvilág

2017.07.27. 18:20

Doma 9., Giczi 11. az EYOF-on

GYŐR - A csütörtöki versenynap balszerencsésen sikerült a Dobó SE két atlétája számára az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A kalapácsvető Doma Benedek és diszkosszal Giczi Eszter is kicsúszott a nyolcas döntőből.

Horváth Erika

Két szombathelyi atléta is döntőzhetett a győri EYOF-on – a 13, illetve a 12 fős mezőny miatt selejtezőt nem is rendeztek.

Először a kalapácsvetésben hatodik helyen végző Giczi Eszter léphetett dobókörbe – ezúttal diszkoszvetésben. Németh László és Németh Zsolt tanítványa 40,32 méteres egyéni csúcsával a tizedik volt a rajtlistán. Elsőre 37,88 méterre szállt a diszkosza, ezzel a nyolcadik helyen fordult a második körre, de míg ő utána bizonytalankodott, mindkét további kísérlete érvénytelen lett, addig három érvénytelennel kezdő versenyző is meg-előzte. Eszti így lecsúszott a 11. helyre és az utolsó három sorozatban már nem vehetett részt.

A számot az olasz Diletta Fortuna 50,23 méterrel nyerte meg. A fiú kalapácsvetőknél Doma Benedek számára is balszerencsésen végződött a csütörtöki nap. A rajtlistán az ötödik legjobb eredmény volt a 66,23 méteres egyéni csúcsa (az U17-eseknél 5 kilós a kalapács). Mint Németh Zsolt mesteredzőtől megtudtuk, jól sikerült a bemelegítés is, egyéni csúcs körülit is dobott. A versenyt azonban túlizgulta. Az első kísérlete érvénytelen volt, a második 59,65 méteres, a harmadik megint érvénytelen. Így is csak egy hellyel maradt le a nyolcas fináléról, 60,82 méter már elég lett volna hozzá.

Benedek számára is három sorozat után ért véget a verseny, a kilencedik helyen zárt.

Az aranyérmet az ukrán Mihajlo Kohan szerezte meg 78,28 méteres eredménnyel.– Mind a két versenyzőnknek volt esélye a nyolc közé jutásra, de ez a versenyük sajnos nem sikerült – összegzett Németh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!