Sportvilág

2015.04.20. 07:29

Ecclestone hajlandó kiszállni a Forma-1-ből, ha...

Bernie Ecclestone elmondása szerint boldogan lemondana F1-es posztjáról, ha akkor az Audi csatlakozna a mezőnyhöz.

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

A német gyártó már jelezte, hogy esetleg érdeklődik a Forma-1 iránt, és saját csapatot alapíthatnak, melyhez már elkezdtek vizsgálódni. Azonban cég közeli források szerint az Audi csak akkor hajlandó beszállni a sportba, ha Ecclestone nem marad felelős pozícióban, mivel az elnök, Ferdnand Piech finoman szólva nem kedveli a 84 éves Ecclestone-t.

Piech az Audi anyavállalatának, a Volkswagen Automobile Group-nak az elnöke, mely többek között a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda fölött is "uralkodik".

Ecclestone pedig azt állítja, hogy ő hajlandó távozni, ha azzal meggyőzi Piech-t, hogy beszálljon az F1-be.

"Senki nem kért erre, de ha ez lenne a helyzet, távoznék." - mondta Mr E. a BBC-nek. "Boldogan és azonnal távoznék, ha akkor biztosan új szereplők csatlakoznának a mezőnyhöz. Komolyan mondom. Ez így van."

Ugyanakkor Ecclestone hozzátette, hogy abban bízik, mikor majd sor kerül távozására, a jelenleginél jobb állapotában adja majd tovább a Forma-1-et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!