Sportvilág

2015.03.03. 11:52

Ecclestone kész segíteni a kiscsapatokon

Annak érdekében, hogy mindenki ott tudjon lenni Melbourne-ben.

Tajthi Andrea

Fotó: Sahara Force India

Egyre riasztóbbak a hírek a kisebb csapatok pénzáramlási problémáit illetően. Bernie Ecclestone is reagált a hírekre.

Brit sajtóértesülések szerint Ecclestone kész az 30 millió dollárnyi pénzdíjat előbb kifizetni a bajba jutott csapatoknak.

A The Times tudósítója, Kevin Eason szerint Ecclestone előrehozta ezen kifizetéseket, és a napokban meg is kapják a pénzt a kiscsapatok. Így nem lehet gond azzal, hogy jövőhéten útnak indítsák csapataikat Melbourne-be.

"Bernie támogatásáról biztosította a csapatokat." - erősítette meg Bob Fernley, a Force India részéről. "Világossá tettük számára, hogy a probléma nem csak egy csapatot érint, hanem hasonló helyzetben van a Lotus és a Sauber is. Bernie pedig abszolút megértette a helyzetet. Ő is versenyző típus. Érzékelte, hogy komolyan beszélünk."

A Telegraph tudósítója, Daniel Johnson szerint azonban a korábbi fizetéshez hozzá kell járulnia a többi csapatnak is, bár ezzel feltehetően nem lesz probléma, mivel pénzdíj növelésről nincsen szó, csupán korábbi kifizetésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!