Sportvilág

2015.08.29. 16:04

Egy torinói Milan-szurkoló tippjei

A Szombathelyi Swietelsky -Haladás torinói születésű olasz belső védője, Raffaele Alcibiade az AC Milan fanatikus szurkolója. Őt kértük fel, arra, hogy elemezzen néhány meccset.

Pum András

A 25 esztendős, korábbi hatszoros U-20-as, kétszeres U-21-es olasz válogatott Raffaele Alcibiade Torinóban született, 2009 és 2011, valamint 2012 és 2013 a Juventus labdarúgója volt, ám bajnokin nem kapott lehetőséget. A belső védő némileg meglepő módon az AC Milannak drukkol, szerinte azonban a piros-feketék nem szólnak bele az aranycsatába, a Juventus vagy az AS Roma lesz a bajnok.

- Egy, a tavalyinál jóval erősebb bajnokságra számítok, sok klub kinyitotta a pénztárcáját, sokat költött, emiatt rengeteg olyan futballista érkezett, aki erősítést jelent, és akire valóban kíváncsiak a szurkolók - jelezte a Serie A-val kapcsolatban Alcibiade.

Alcibiade, a Szombathelyi Haladás hátvédje (jobbról) szerint a Juventus esélyes a bajnoki címre idén is, de a Róma megszoríthatja a Zebrákat Fotó: Unger Tamás

- Úgy érzem, a tavalyi bajnok Juventus idén is harcba száll a bajnoki címért, a torinói csapattal egyedül az AS Roma veheti fel a versenyt. Most még nem tudnám megtippelni, ki lesz a befutó közülük. Úgy vélem viszont, a Carpi, a Frosinone és az Empoli lesz a három kieső, a Paulo Sousa vezette Fiorentina lesz a bajnokság pozitív értelemben vett meglepetéscsapata. A felkészülési meccseken és a Milan ellen 2:0-ra megnyert bajnokiján is nagyon jól muzsikált a firenzei csapat. Jómagam egyébként éppen Milan-szurkoló vagyok...

Napoli (14.) Sampdoria (1.) (vasárnap, 20.45). Az első fordulóban a Napoli kikapott Sassuolóban, a Sampdoria simán, 5:2-re verte a Carpit. Ezúttal nem terem babér a genovai csapatnak, ha nem is habkönnyű meccsen, de nyer a Napoli. Tippem: 1.

Roma (16.) Juventus (10.) (vasárnap, 20.45).

Egyik csapat sem kezdett jól, a Roma 1:1-et játszott Veronában, a Juve meglepetésre otthon 1:0-ra kikapott az Udinesétől. Mindkét gárdának nagy szüksége lenne a győzelemre, ám a gyenge rajt miatt egyik sem vállalja fel a bátor támadójátékot. Tippem: x.

Torino (6.) Fiorentina (3.) (vasárnap, 20.45). A Torino és a Fiorentina is látványos futballt játszik, ezért az biztos, hogy jó és izgalmas mérkőzést láthatunk. Nehéz szülés lesz, de a Fiorentina behúzza a meccset. Tippem: 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!