Sportvilág

2015.07.27. 16:17

Elpáholta a kazahokat Benedek Tibor csapata

Kazany - A magyar női vízilabda-válogatott vereséggel, a férfiak nagyon fölényes győzelemmel kezdték meg szereplésüket az oroszországi vizes világbajnokságon.

Horváth Erika

Vasárnap késő este Kína csapata ellen kellett először vízbe szállnia a kazanyi vb-n a magyar női vízilabda-válogatottnak. Bár a kínaiak 4-1-re elhúztak, a második negyedre sikerült kiegyenlíteni. A harmadik negyed végére a vezetést is megszerezte Merész András együttese, a negyedikben pedig már két góllal is előbbre járt riválisánál (8-6). Innen fordított a kínai csapat. Kína–Magyarország 9-8 (4-1, 1-4, 1-2, 3-1). A D csoport másik mérkőzésén: Oroszország–Franciaország 16-5. Kedden magyar idő szerint 17.50-kor az oroszokkal játszanak a magyarok.

Reisinger Zsófia (balról) és Kormos Villő a női szinkrontoronyugrás selejtezőjében – kevésen múlott a döntőbe jutásuk. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Hétfőn a férfi pólósok is megkezdték a csoportküzdelmeket. A címvédő magyar együttes az acélosnak még jóindulattal sem mondható kazah együttest könnyedén lépte le. A kazahok a harmadik negyedben 11-0 után szerezték első találatukat. Magyarország–Kazahsztán 14-5 (4-0, 3-0, 5-2, 5-3).

A Benedek csapat következő ellenfele Dél-Afrika (szerda, 11.10), amely az első körben 10-6-ra legyőzte Argentínát.

A féltávig vezető Gyurta Gergely a 13., Papp Márk pedig a 36. helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres számában, így egyikük sem szerzett kvótát a riói olimpiára. A selejtezőben a 13. helyen végzett, ezzel éppen lemaradt a döntőről a Kormos Villő, Reisinger Zsófia duó a nők szinkrontoronyugró számában. Czékus Eszter sem jutott be a döntőbe a műúszók egyéni szabadgyakorlatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!