Sportvilág

2015.09.02. 15:42

Épülnek, szépülnek a futballstadionok

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége keddi ülésén többek között áttekintette a labdarúgó stadionokkal kapcsolatos jelentést.

Tóth Gábor

Az MLSZ és a magyar kormány 2013-ban határozott 26 stadion fejlesztéséről a Nemzeti Stadionfejlesztési Program (NSP) keretén belül. A kétéves költségvetési időszakban 26 milliárd forintból megvalósuló projektben az első- és zömében másodosztályú csapatok stadionjainak korszerűsítése megfelelően halad írja közleményében az mlsz.hu. Több létesítményelem már elkészült (világítás, klubház, lelátó), és a következő időszakban az ország több pontján nyitóünnepségekre számíthatnak a szurkolók. A beruházások közül kiemelkedik az a négy új, UEFA Elite kategóriájú stadion, amelyeknek kivitelezési előkészítése jelenleg is zajlik Kispesten, Diósgyőrben, Szombathelyen és Székesfehérvárott. A tervezéseknél a létesítmények funkcionalitása mellett az egyszerűség és a takarosság is fontos szempontok voltak. Egyéb támogatásokból és TAO forrásból jelenleg is zajlik a gyirmóti, a mezőkövesdi és az MTK-stadion fejlesztése, amelyeknek átadása szintén nem sokat várat már magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!