Sportvilág

2015.10.07. 10:42

Feröert fogadja Európa-bajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott

Budapest – A kötelező győzelem reményében fogadja csütörtökön Európa-bajnoki selejtezőn Feröer-szigetek csapatát a magyar labdarúgó-válogatott (20.45, Üllői út, M4 Sport).

Tóth Gábor

Feröer-szigetek válogatottja az elmúlt időszakban több meglepő eredményt is produkált: a most zajló selejtező-sorozatban például idegenben (0-1) és hazai pályán (2-1) is legyőzte Görögországot. Válogatottunk ugyan 1-0-ra nyert Feröeren, de meg kellett szenvedni a sikerért, a házigazda végig mezőny- és labdabirtoklási fölényben futballozott. Ettől függetlenül kötelező számunkra a győzelem, hiszen Feröer együttesét zömében félprofi labdarúgók alkotják. Igaz, akad játékos, aki a dán első- vagy másodosztályban, illetve Izlandon és Norvégiában futballozik. Feröeren nincs profi bajnokság, a csapatok műfüves pályákon játszanak.

Bernd Storck szövetségi kapitány (jobbról a második) vezényel edzést a válogatottnak Telkiben. Középen Guzmics Richárd. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ráadásul a válogatottból eltiltás miatt három kulcsember – a 37 éves csapatkapitány, Fróoi Benjaminsen (Tórshavn), a feröeriek nagy reménysége, Brandur Hendriksson (Kobenhavn), valamint a 23 éves Hallur Hanson (Vendsyssel) – is hiányzik eltiltás miatt. A magyar keretből a sérült Bosnjak (Haladás) és az eltiltott Leandro (FTC) hagyja ki a mérkőzést. Ha a magyar válogatott nyer, akkor a pótselejtezőt érő harmadik helyre biztosan odaér a csoportban – de az eredmények szerencsés alakulása esetén még az automatikus Eb-részvételt érő legjobb csoportharmadik pozíció is összejöhet. Számolgatni viszont csak az után lehet, ha legyőztük Feröert. Vélhetően egy szervezetten, szigorúan védekező, kontrákra, pontrúgásokra építő ellenfél és egy nagyon fontos, nehéz mérkőzés vár tehát Bernd Storck szövetségi kapitány csapatára csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!