Sportvilág

2015.03.03. 12:49

HIVATALOS: Alonso kihagyja az Ausztrál Nagydíjat!

Orvosai szerint még nem áll készen ismét a Forma-1-re

Vámosi Péter

Fotó: McLaren

A spanyol még múlt hónapban szenvedett balesetet Barcelonában, és miután három napot töltött a kórházban, most otthon lábadozik. Az orvosai ugyan elégedettek a jelenlegi állapotával, de a tegnap éjjel elvégzett tesztek alapján kockázatosnak ítélték meg azt, hogy a szezonnyitón részt vegyen, mert akár újabb sérüléseket is szerezhet ott.

A McLaren közleménye szerint: "Fernando orvosai azt javasolták neki, hogy a tesztbalesete következményeként amelyet még február 22-én szenvedett, minél kisebbre kell csökkenteni minden kockázati tényezőt, mert fennáll a veszélye, hogy akár újabb agyrázkódást szerezhetne, viszonylag hamar az előző után. Minimalizálni kell annak az esélyét, hogy egy újabb szindróma érje, ez egy teljesen normális eljárás sportolóknál agyrázkódás után. Hogy kizárják a rizikó faktorokat, orvosi tanácsra nem javasolták, hogy induljon az Ausztrál Nagydíjon."

Jenson Button mellett így a McLaren Kevin Magnussen szerepeltetése mellett döntött az Albert Parkban majd. A csapat azt is közölte, hogy Alonso hisz abban, hogy a második versenyen Malajziában március 28-án már ott lehet majd.

A közlemény még kitér Alonso állapotára: "Orvosai elismerik, hogy úgy érzi, hogy fitt és egészséges, és ő készen állna a versenyzésre. Ez a jelenlegi helyzet, és kényelmesen ugyan, de újra kezdte az edzéseit, hogy visszatérhessen a McLaren-Hondával a Maláj Nagydíjra. Az orvosi csoport most nagy segítség neki, elégedett velük, és örül annak, hogy semmilyen következménnyel nem járnak a február 22-én történtek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!