Sportvilág

2015.05.15. 16:01

Kamionok Ausztriában - köztük Kiss Norbert

Szombaton és vasárnap Ausztriában, a stájerországi Österreichringen versenyez a kamionos Európa-bajnokság mezőnye – köztük a címvédő, listavezető Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Az idei első, spanyolországi futamon remek, Európa-bajnokhoz méltó teljesítménnyel rukkolt elő az Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert, aki listavezetőként tért haza Valenciából. Két hét pihenő után szombaton és vasárnap Ausztria, az Österreichring ad otthont a szezonbeli második versenyhétvégének.

– Az elmúlt napokban volt egy kis időnk javítgatni, finomítani a kamiont, szerintem alaposan felkészültünk az ausztriai versenyre – árulta el Kiss Norbert. – Az Österreichringen egyébként az elmúlt években rendre jól teljesítettünk, többször nyertem, sokszor állhattam a dobogóra, most is bízom a jó eredményben. Spielberg közel van Magyarországhoz, tavaly sok magyar szurkoló előtt versenyezhettem, remélem, hogy idén is látok majd magyar zászlókat a lelátókon.

Menetrend, szombat: időmérő 10.20, első futam 13.20, második futam 16.00. Vasárnap: időmérő 10.20, első futam 13.20, második futam 15.20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!