Sportvilág

2015.10.01. 12:32

Kemény csata várható a német klasszikuson

Szombathely - Vasárnap este a német futball klasszikusa, a Bayer- Dortmund összecsapás kerül sorra a Bundesliga aktuális, 8. fordulójában.

Varga Andor

A párosítás minőségi, néhány éve még Bajnokok Ligája-döntőnek is megfelelt , bár történeti beágyazottságát tekintve a legpatinásabb angol párharcokhoz nem mérhető, hiszen a bajnokságban például még csak a 94. összecsapásuk következik. A statisztika a bajorok mellett szól (42 győzelem, 28 döntetlen, 23 vereség), akik tavaly is legyőzték kétszer szenvedős szezont futó riválisukat, hazai pályán viszont az utóbbi években nem magabiztos kifejezetten a Bayern a sárga-feketék ellen. A tavaly novemberi siker előtt 4 összecsapáson csak egy döntetlen hozott pontot a rekordbajnoknak ebben a párosításban, és 4 fordulóval ezelőttig ebben a szezonban is úgy nézett ki, hogy a Dortmund méltó kihívó lesz a bajnoki aranyért zajló versenyfutásban.

Hummels szabadít fel Lewandowski elől az Alianz Arénában Fotó: tophdgallery.com

Most azonban az a helyzet, hogy a Bayern hibátlanul vezet, úgy, hogy több gólt lőtt mint a tabellán utána következő két csapat (Schalke, Dortmund) összesen, ráadásul mindenkinél kevesebbet kapott. A kiválóan rajtolt ellenfélnél viszont becsúszott 3 döntetlen is, így a különbség máris 6 pont a felek között.

Ettől függetlenül nagyot csalódhat, aki sima hazai győzelem reményével ül le a tévé képernyője elé.

Bundesliga a Eurosport2-n. Péntek: Darmstadt -Mainz (20.30). Szombat: Mönchengladbach- Wolfsburg (15.15). Vasárnap: Schalke- Köln (15.30), Bayern München -Dortmund (17.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!