Sportvilág

2015.08.31. 16:34

Készülnek a románok

Bukarest - Kijelölte a romány labdarúgó-válogatot szövetségi kapitánya, Anghel Iordanescu a Magyarország elleni pénteki Eb-selejtezőre készülő csapata keretét.

Tóth Gábor

Anghel Iordanescu nem volt könnyű helyzetben, hiszen a román klubok kiestek a nemzetközi kupákból, több játékosa csapatot keres, illetve kiegészítő ember Európában, és akad sérültje is. Ennek megfelelően a júniusi, Észak-Írországban lejátszott 0-0-val záruló találkozóhoz képest kilenc játékos maradt ki a keretből és hét új tűnt fel, köztük három olyan, aki még sohasem szerepelt az együttesben. Ám a szövetségi kapiány bizakodó.

- Futballozni és egy jó eredményért megyünk Budapestre, számunkra az a legfontosabb, hogy megőrizzük a helyünket a csoport élén. Ha kell, akkor védekezünk, ha tudunk, akkor támadunk, de mindenképpen futballozni akarunk - jelezte Anghel Iordanescu.

A román keret: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung (Astra) kapusok, Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiriches (Napoli), Dragos Grigore (Al-Szailija), Cosmin Moti (Ludogorec), Dorin Goian (Aszterasz), Iasmin Latovlevici (Genclerbirligi), Razvan Rat (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Steaua Bucuresti) védők, Andrei Prepelita (Ludogorec), Mihai Pintilii (Hapoel Tel-Aviv), Ovidiu Hoban (Hapoel Be er Seva), Lucian Sanmartean (Al-Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (mindkettő Steaua Bucuresti) középpályások, Florin Andone (Córdoba), Claudiu Keserü (Ludogorec), Denis Alibec, Constantin Budescu (mindkettő Astra) csatárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!