Sportvilág

2016.08.27. 20:06

Kétszer a dobogón - Hazai pályán nyúzza a kamiont Kiss Norbert

Két dobogós helyet jegyzett a FIA kamionos Európa-bajnokság Hungarorignen zajló szombati versenynapján, első két futamán a német Tankpool24 kétszeres Európa-bajnok, címvédő szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Végeredmény,

1. futam (11 kör, 48,191 km):1. Jochen Hahn (német, MAN)

2. Kiss Norbert (magyar, Mercedes) 2.219 másodperc hátrány

3. Ryan Smith (brit, MAN) 3.255 mp h.


Végeredmény, 2. futam (11 kör, 48,191 km):1. Stephanie Halm (német, MAN)2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 másodperc hátrány 3. Kiss Norbert (magyar, Mercedes) 16.860 mp h.


- Vegyes érzelmeim vannak a mai nap után - értékelt Kiss Norbert. - A szabadedzés és az időmérő is remekül sikerült. A versenyek nagyon jók voltak, egy második és egy harmadik helyet szereztünk a mai napon. Az első versenyen nagy csatában az utolsó körben sikerült egy második helyet szereznem, ami nagy öröm volt számomra. A második verseny is jól alakult, hogy a fordított rajtsorrend ellenére is sikerült a 7. helyről a 3. helyre feljönnöm.

MTI Fotó: Marjai János

Sajnos Franki, Frantisek Vojtisek mögött már nem volt jó versenyezni, mert nagyon agresszívan feltartotta a mezőnyt és engem is. Az utolsó kanyarban a kigyorsításnál nem számítottam rá, hogy nem fog gyorsítani, én pedig véletlenül neki mente. Sajnálom, hogy nagyon összetört az autója, remélem, hogy meg tudják csinálni.

- Összességében azért boldog vagyok, mivel összejött két dobogós helyezés, ráadásul sikerült az Európa- bajnokságban is feljönnöm a harmadik  helyre. Bízom benne, hogy a vasárnap még jobb versenyeket hoz a számomra - és persze a közönség számára is. Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, jó érzés itthon ilyen közönség előtt versenyezni, és izgatottan várom a holnapi napot - zárta szavait Kiss Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!