Sportvilág

2015.02.28. 09:55

Király Gábor esélylatolgatása a vasárnapi találkozókról

A magyar labdarúgó-válogatott és az angol második ligás Fulham kapusa, Király Gábor szakértelmét vette igénybe lapunk három vasárnapi angol futballmeccs kapcsán.

Tóth Gábor

A 92-szeres válogatott Király Gábort véleményét az Liverpool -Manchester City és az Arsenal -Everton bajnokiról, valamint a Chelsea -Tottenham Liga-kupa döntőről kértük ki.

A 27. játéknap talán legnagyobb rangadója a Liverpool -Machester City csata. A 2. City a bajnoki címért harcolt, a 6. Liverpool pedig szeretne odaérni a BL-indulást érő 4. helyre legalább. Érdekesség, hogy a City idegenben több pontot szerzett (28), mint hazai pályán (27). A szezont gyengén kezdő Liverpool viszont nagyon belelendült: utoljára még december közepén kapott ki a Manchester Unitedtől, azóta viszont 15 tétmeccset vívott meg veretlenül

Liverpool (6.) -Manchester City (2.): A pillanatnyi forma fog dönteni a felek között - vélekedett Király Gábor. - Mindkét csapat nagyon jó erőt képvisel, ugyanakkor mindkettőt kiszámíthatatlannak érzem. Döntetlent szimatolok, de az sincs kizárva, hogy egy szoros meccsen egy gól dönt a három pont sorsáról de az iksz felé hajlok.

Arsenal (3.) -Everton (12.):

- Az Arsenal a dobogó harmadik fokán áll, hazai pályán különösen eredményes. A 12. Everton annak ellenére is stabil csapatnak számít, hogy nem éppen a legjobb szezonját futja: mindenkit megizzaszt, ha veszít, rendre szoros meccsen marad alul.

- Egyértelműen hazai győzelmet várok, az Arsenal hazai pályán nem engedi, nem engedheti ki a kezéből három pontot. Nem látom reális esélyét annak, hogy az Everton meglepetést okozna, akár csak egy pontot is elvinne az Emirates Stadionból fogalmazott szűkszavúan, egyben határozottan a a magyar válogatott portása.

A esélylesőt a Chelsea -Tottenham Liga-kupa döntő zárja. A tét a szezon első trófeája, amit a magasba lehet emelni. A Chelsea vezeti a Premier League tabelláját, a Tottenham a 7. helyről fut neki a meccsnek. De a kupa sorsa egy mérkőzésen dől el egy mérkőzésen pedig bármi megtörténhet.

Chelsea (1.) -Tottenham Hotspur (7.):

- Nagy derbit várok, egyik csapat számára sem lesz sétagalopp a találkozó. Komoly a tét, hiszen már most, a szezon ilyen korai szakaszában a vitrinbe lehet tenni egy trófeát. De itt sem érzek meglepetést. A Chelsea jó csapat, remekül össze van rakva, kiegyensúlyozott társaság, ráadásul jó formában van. Vagyis véleményem szerint a londoni klub lesz a nyerő ezen a mérkőzésen - zárta szavait Király Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!