Sportvilág

2015.07.07. 08:00

Kiss Norbi: földön vízen, levegőben?

Számos győztes futam után és a várva várt hungaroringi Kamion Európa-bajnoki versenyhétvége előtt Kiss Norbinak is jár egy kis pihenés.

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

Mivel már korábban is belekóstolt a vízi sportokba, és nagyon megtetszett neki a jetskizéssel járó izgalom, most július 11-én szombaton kilátogat a dunaharaszti jet-ski tóra, melyet a "jet-ski Hungaroringjének" is tartanak. Norbi a Jet Power Hungary Team meghívására érkezik a Dunaharaszti tóra - ahol hétvégén a magyar bajnokság zajlik majd - ráadásul viszi magával versenykamionját is, s mivel a rendezvény ingyenes, nem csak az induló versenyzők, hanem minden kilátogató rajongó megnézheti közelről is az Európa-bajnok, 1100 lóerős versenyautót, s találkozhat Kiss Norbival.

A szombati napon ott lesz még a helyszínen Győrfi Alen gyorsasági motorversenyző Európa-bajnok, akivel szintén jó viszonyt ápol Norbi, így együtt szurkolhatnak Gerencsér Csaba jet-ski világbajnoknak és Gacsal Balázs magyar bajnoknak. Norbi természetesen nem csak mint néző lesz a Dunaharaszti jet-ski tavon, hanem szombaton elindul egy szlalom versenyen, ami bár a kikapcsolódás része, de mint vérbeli versenyző, mindent meg fog tenni a győzelemért.

Kiss Norbit a vasárnap már Kocson éri, ahol a legendás magyar kocsit már Mátyás korában feltalálták. Norbi egész nap Kocson, az egyre népszerűbb és sokak körében kedvelt kocsi toló fesztiválon fog részt venni, így aki inkább a kocsikért rajong, az a vasárnapi rendezvényen tud vele találkozni.- Az utóbbi időben szinte egyfolytában úton voltunk, egyik versenypályáról a másikra - mondta el Kiss Norbi, a regnáló Kamion Európa-bajnok -, eddig szerencsére minden a legnagyszerűbben alakult, és biztosan vezetem a tabellát. Nagy öröm most számomra, hogy végre itthon, Magyarországon pihenhetek és kikapcsolódhatok, barátokkal el tudok tölteni néhány órát a Dunaharaszti jet tónál, vagy éppen azon a helyen, ahol a világ számára megalkották a középkori kocsit.

Úgy tűnik Norbi ezen a hétvégén nem csak földön és vízen, hanem a levegőben is kipróbálja magát:

a világ legfiatalabb magyar bajnoka, a 13 éves Gerencsér Olivér fogja beavatni Norbit a világ új őrült extrém sportja, a flyboard rejtelmeibe, szintén 11-én szombaton a dunaharaszti jet-ski tavon!

A szombati rendezvényt megtiszteli jelenlétével Réfy Imre a quad magyar feltalálója, aki Norbi nagy rajongója: a világhírű nyugdíjas gépészmérnök - saját bevallása szerint - Kiss Norbi minden versenyét feszült figyelemmel követi és nagyon bízik abban, hogy ő lesz az autósport új magyar világsikere. Most együtt fognak quadra pattanni és tesznek egy közös, nagy kört Dunaharasztin a tó körül.

Mivel a jet ski magyar bajnokság dunaharaszti-i futama és a Kocsitoló Fesztivál is minden látogató számára ingyenes, Kiss Norbi és csapata szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szívesen töltene Norbival egy kellemes napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!