Sportvilág

2017.08.14. 18:21

Velence: Kőszegi bajnokok

VELENCE Az országos triatlon-utánpótlásbajnokságon a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub újonc 2. fiúcsapata bajnoki címet szerzett.

Pum András

A Hóbor Péter és Fabrizius László vezette kőszegi triatlonosok betegség és egyéb elfoglaltság miatt a szokásosnál kisebb létszámban álltak rajthoz az ob-n. Különösen a serdülő lányoktól hiányoztak sokan. Az újonc 2 korosztály 84 fős fiúmezőnyében a 200 méter úszást, 4 km kerékpározást és 1 km-es futást Hóbor Lehel az ötödik, Pongrácz Alex a kilencedik, Laki Barnabás a 12. helyen teljesítette. Csapatban pedig a Hóbor-Pongrácz-Laki alkotta trió szoros versenyben 17 együttes közül, 53:14,4-es idővel bajnoki címet szerzett.

A kőszegiek bajnok újonc 2-es fiúcsapata (balról): Pongrácz Alex, Hóbor Lehel, Laki Barnabás Fotó: Hóbor Péter

A gyermek korosztályban (300 m - 8 km - 2 km) a fiúk mezőnyében 77 induló között Hóbor Zalán a 12. helyezett lett. Csapatban 13 gárda indult, a kőszegiek hetedik helyen zártak. A serdülő fiúk mezőnyében (500 m - 12 km - 3 km) 50-en álltak rajthoz, Schwahofer Balázs jó úszással és jó futással idei legjobbjával az ötödik helyen ért célba. Csapatban hét klub közül a negyedik helyen végzett a kőszegi alakulat. A lányoknál Spanraft Liza úszott és kerékpározott kiemelkedően, végül 54 induló között a 14. helyen zárt. Hóbor Eszter jó futóeredményének köszönhetően pedig két pozícióval előbbre, a 12. helyen ért célba. Itt nagyon hiányzott a harmadik kőszegi lány, mert jó eséllyel dobogós is lehetett volna a Kőszegi Triatlon és Úszó Club.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!