Sportvilág

2017.06.09. 12:22

Elődöntős a magyar női vízilabda-válogatott Sanghajban

A magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re legyőzte a holland csapatot a Sanghajban zajló világliga szuperdöntő negyeddöntőjében.

"Totálisan az ellenkezőjét kaptuk, mint amire számítani lehetett az elmúlt tíz nap során. A csapatot dicséri, hogy a játékvezetők által teljesen szétfújt mérkőzéshez sikerült jobban alkalmazkodnia" - értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. Kiemelte, a jó védekezésnek és Kasó Orsolya remek kapusteljesítményének köszönhetően három és fél negyedig csak négy gól tudott dobni az ellenfél - közölte az MTI.

A magyarok az elődöntőben az olimpiai bajnok amerikai válogatottal mérkőznek szombaton.

"A torna egyik kiemelkedő csapata után a másik legjobb, az Egyesült Államok következik. Ez a magyar válogatott mindenkit képes megverni, ebbe az amerikai csapat is beletartozik. Nem fogjuk tisztelni az eredményeiket, nem ijedünk meg, a döntőbe jutás a célunk" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Eredmény, negyeddöntő (a magyar szövetség honlapja szerint):

Magyarország-Hollandia 8-7 (3-3, 1-0, 2-1, 2-3)

a magyar csapat gólszerzői: Bujka 2, Czigány, Szilágyi, Szücs, Illés, Keszthelyi, Csabai

Az eredetileg - magyar idő szerint - 11.40-re kiírt elődöntőt a szervezők 13 órára helyezték át, az első időpontban a kanadai és az orosz válogatott mérkőzik a fináléba kerülésért.

További negyeddöntős eredmények:

Egyesült Államok-Ausztrália 13-4
Kanada-Japán 9-5
Oroszország-Kína 16-8

Szombaton játsszák (magyar idő szerint):
Kanada-Oroszország 11.40
Magyarország-Egyesült Államok 13.00
Vasárnap:
bronzmérkőzés 11.30
döntő 13.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!