Sportvilág

2015.04.17. 13:11

Most már látszik a Ferrari anyagi fölénye

Felipe Massa szerint pénzügyi előnyük miatt tudta a Ferrari megelőzni a Williamst.

Tajthi Andrea

Fotó: Glenn Dunbar/Williams

Tavaly a Mercedesek mögött javarészt a Williams versenyzői voltak még dobogó közelben, idén azonban a Ferrari lett az elsődleges kihívó. Felipe Massa szerint ennek anyagi okai vannak.

"Ha van két csapat, melyek jó irányba fejlődnek, de az egyik csapatnak kétszer akkora a költségvetése, akkor mégis különbség lesz köztük." - mondja a brazil. "

Ugyanakkor Massa bízik benne, hogy a Williams még tud fogást találni a Ferrarin.

"Az egyetlen változás tavalyhoz képest, gyakorlatilag csak a Ferrari. Melbourne-ben mi talán kicsit lassabbak voltunk, de a kvalifikáción lehet, hogy jobbak voltunk. Az időmérőn partiban vagyunk velük, de a Ferrari az egyetlen csapat, amely nagyon másként megy a kvalifikáción, mint a versenyen."

"Szerintem a Ferrari az egyetlen csapat, mely teljesen másként használja a gumikat, mint mindenki más, de mi persze azon dolgozunk, hogy a lehető legközelebb kerüljünk hozzájuk. De valahogy másként kezelik a gumikat, és sokkal kevésbé koptatják azokat, mint a többiek." - mondta Massa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!