Sportvilág

2017.03.21. 19:35

Értékes érmeket szereztek a vasi sportolók a German Openen

München - Remek eredményekkel értek haza Perfect Change-Metex05 Controll SE és Agrobio Classic Kick-Box Club versenyzői a Németországban rendezett nemzetközi kick-box versenyről.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén 17 ország 782 versenyzőjének részvételével rendezték meg Münchenben a German Open nemzetközi kick-box versenyt, amely a hazai light-contact és kick-light ranglista egyik meghatározó állomása volt.

Controll SE bajnokai. Balról Bárdosi Sándor, Grünczeisz Patrik, Viszket Borisz és Bolfán Ádám Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

A Perfect Change-Metex05 Controll SE nyolc kick-boxosa összesen négy arany-, három ezüst- és tíz bronzérmet gyűjtött be. Kadet II. korosztályban ezúttal csak light-contact szabályrendszerben rendeztek versenyt. Koledics Dávid (-47 kg) még a rutintalanabbak közé tartozik, technikai tudása alapján azonban reális elvárás volt tőle az éremszerzés. Teljesítette is a célkitűzést, bronzérmet szerzett. Viszket Borisz (-57 kg) a kissé döcögősebb kezdés után kitűnő, technikás küzdelmekkel, három győztes mérkőzéssel megérdemelten lett aranyérmes. Bolfán Ákos saját súlycsoportja, a -63 kg mellett egyel feljebb, a 69 kg-osok között is tatamira lépett. 63 kg-ban minden mérkőzését fölényesen nyerte, így a dobogó tetejére állhatott, míg 69 kg-ban ezüstérmet gyűjtött be. Grünczeisz Patrik junior -57 kg kick-lightban remek teljesítménnyel nyert aranyat. A felnőttek mezőnyében ugyanebben a súlycsoportban light-contactban és kick-lightban is a bronzéremig jutott. Jurasits Ákos junior -63 kg light-contactban két győztes mérkőzéssel szerzett szépen csillogó bronzérmet, kick-lightban ugyancsak harmadik lett. Szász Krisztofer szintén junior 63 kg-ban versenyzett, light-contactban bronzéremig jutott, míg kick-lightban ezüstéremig. Továbbá a felnőttek között light-contactban sikerült a dobogó harmadik fokára felállnia. Bolfán Ádám 69 kg-ban indult a junioroknál és a felnőttek között is. Light-contactban mindkét korosztályban harmadik lett, kick-lightban a juniorok között második, a felnőttek között pedig bronzérmes. Bárdosi Sándor felnőtt -79 kg kick-lightban magabiztosan versenyzett, nem talált legyőzőre.

Az Agrobio aranyérmes fiatalja, Holzmüller Bence Fotó: Agrobio Classic Kick-Box Club

Az Agrobio Classic Kick-Box Club három versenyzőt indított. Holczmüller Bence a kadet II. korosztályban, 69 kg-ban, light contact szabályrendszerben szerzett aranyérmet. A döntőben a Controll utánpótlás-válogatott versenyzőjét, az alacsonyabb súlycsoportból felnevező Bolfán Ákost győzte le. Németh Tibor light contactban, 84 kilóban, masters korosztályban lett ezüstérmes. Pék Martin (84 kg, light-contact) a nyolc közé jutásért szenvedett vereséget, de tisztességgel helytállt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!