Sportvilág

2015.01.30. 18:20

A Haladás olasz támadója szerint a Juventus és a Torino is győzelmi esélyekkel lép pályára

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 37 esztendős olasz légiósa, Tommaso Rocchi pályafutása során tíz itáliai csapatban is futballozott.

Pum András

Rocchi időrendi sorrendben a Juventusban, a Pro Patriában, a Fermanában, a Saronnóban, a Comóban, a Trevisóban, az Empoliban, a Lazióban, az Internazionaléban és a Padovában játszott, mielőtt Szombathelye került.

A Haladásban játszó Rocchi szerint (balra) volt csapata, a Lazio vasárnap megverheti a bajnoki táblázat utolsóelőtti helyén álló Cesenát Fotó: Unger Tamás

Profiként tehát 18 évet futballozott szülőhazájában. A velencei születésű, korábbi háromszoros olasz válogatott labdarúgónál tehát kevesen ismerik jobban a Serie A mezőnyét.

Rocchinál ezúttal négy, olasz elsőosztályú meccs várható kimeneteléről érdeklődtünk.

Serie A, 21. forduló

Sassuolo (12. helyezett) - Internazionale (10.). vasárnap, 12.30.

Az Internazionale legutóbb meglepetésre hazai pályán 1-0-ra kikapott a Torinótól, ezért javítania kell. Úgy vélem ezúttal idegenben szerzi vissza az ott elveszített pontot, pontokat. Kifejezetten drukkolok régi cimborám, Javier Zanetti egykori csapata sikeréért. Tippem: x,2

Cesena (19.) - Lazio (4.) vasárnap, 15.00.

Lazio, Lazio... Mindenki tudja mit jelent számomra a Lazio csapata, de nem csak ezért várom volt együttesem sikerét. Habár nem lesz olyan egyszerű a meccs, mint amilyennek elsőre látszik, függetlenül attól, hogy a Cesena nem szerepel túl fényesen a bajnokságban. Amennyiben viszont a rómaiak nem becsülik le ellenfelüket, biztosan nem maradnak ponttalanul a mérkőzés végén. Egykori klubomból Antonio Candrévával és Daniel Ledesmával még most is tartom a kapcsolatot. Tippem az összecsapásra: x, 2

Torino (13.) - Sampdoria (5.) vasárnap, 15.00.

A Torino otthon nagyon jól szerepel, igazi oroszlánbarlang a stadionjuk. Hiába áll előbbre a tabellán a Sampdoria, szerintem a Torino behúzza a meccset.

Tippem: 1.

Udinese (9.) - Juventus (1.) vasárnap, 15.00.

A Juventus szenzációsan szerepel a bajnokságban, lényegesen erősebb az Udinésénél. Nem hiszem, hogy gondot jelenthet Buffonék számára a három pont megszerzése. Tippem: 2.

További mérkőzések: Chievo - Napoli, Palermo - Verona, Atalanta - Cagliari, Milan - Parma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!