Sportvilág

2016.05.21. 19:21

Rosenborgi kétesély

A meghatározó futballbajnokságoknak vége, lassan már az Eb-re hangolódnak a csapatok és a fogadók, de azért megnéztük, mire érdemes tenni a vasárnapi kínálatból.

Török Tibor

Anderlecht–Waregem: A belga rájátszásban a playoff utolsó körét rendezik, sok kérdés nincsen nyitva már. Az Anderlecht már kiszállt az első helyért folytatott versenyből, a vendégek esélytelenek az Európa Liga selejtezőjére. Nem mondjuk, hogy az összes, a párnacihában tartott casht öljük bele a meccsbe, de némi apróval megtehető a hazai csapat.

Club Brugge-Oostende: A hazaiak bajnokok, a kiírást jól kezdő vendégeknek nem jött össze az európai kupaporond. Nyilván nagy ünneplés lesz hazai pályán, amiből bármi kijöhet: nagyarányú hazai győzelem, kínlódásos siker, vagy akár jókora meglepetés. Utóbbira kisebb sanszot látnak a bukmékerek, péntek este folyamatosan tologatták felfele az Oostende 7-8-as oddsát, szerintük nem kerül hajszál a levesbe.

Gent-Genk: Ez már érdekesebb lesz, és nem csak azért, mert nagyon könnyű összekeverni a két csapatot. Tehát a Gent állva maradt tavaszra a Bajnokok Ligájában is, viszont a Genk erős szezont produkált. A hazaiak jelen állás szerint az EL-be mennek, illetve pontszámban be tudják fogni a BL-selejtezős Anderlechtet, viszont győzelmek számában és gólarányban is rosszabbul állnak. Hogy a képlet még cifrább legyen, egy esetleges genki győzelem helycserét jelentene, vagyis azt javasoljuk, aki nem akar túlságosan belekeveredni a hasonló nevű csapatokba, próbálkozzon inkább egy jó indonéziai bajnokival, például a Bhayangkara United–Sriwijaya összecsapással, ott legalább egyből tudja ki, kicsoda.

Haugesund-Rosenborg: Áttérve Norvégiába, itt a magyar fogadó legalább annyit tud, hogy a Rosenborg nagyjából első (most öt ponttal vezet) és nemzetközi kupában magyar csapatokat ejt ki nyár derekán. Inkább a vendéglátók érdekesek, mert itthonról csak annyi látszik, hogy két pocsék meccs után elég tisztességesen mennek, és általában kétféle eredményt játszanak a Rosenborggal: vagy kikapnak rendesen tőle, vagy megverik szoros meccsen. (Fordított párosításban meg rommá lövik egymást.) Tehát nagyjából ebben az irányban keressük a megoldást, egy jó HV kimenetelnél nincs jobb.

Gyirmót-Szolnok: A házigazdának a feljutás megvan, a bajnoki cím még nincsen, a Szolnok meg akár kiesőhelyen is végezhet. Amellett, hogy rögzítjük, mindez az erőviszonyokat is tisztán jelzi, némi óvatosságra intenénk mindenkit, mielőtt hazaira veszi a meccset. A fogadók abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy a vasárnapi tippleadásnál ismerik a szombati meccsek eredményét, így azt tanácsoljuk, ne írjanak előre a medve bőrére, azaz a szelvényre.

Címkék#sport#eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!