Sportvilág

2015.05.29. 16:57

Schumacher menedzsere kiakadt a bulvármédiára

Sabine Kehm szerint megviseli a családot a folyamatos ébren lét

Vámosi Péter

Fotó: Scuderia Ferrari

Mióta 2013-ban megtörtént Michael Schumacher balesete, csak szóbeli tájékoztatást kapunk az állapotáról. Sabine Kehm az, aki szorosan a családdal együttműködve és segít ügyelni a 46 éves bajnok magánéletét. Azóta is tartja magát azon alapelvekhez, amiket még Schumacherrel együtt fektettek le.

"Michael szigorú szabályok szerint szerint él, amiket együtt dolgoztunk ki. Élesen elválasztotta a privát életét a munkájától, és ebből nem engedett. Soha nem adott ki valami történetet otthonról, és egy újságíró sem kaphatta meg a telefonszámát." - mesélte az egykor szintén újságíróként kezdett Kehm a Spiegel magazinnak.

2014 szeptembere óta a bajnok már otthon lábadozik, továbbra is a nyilvánosság teljes kizárásával, annak ellenére, hogy a paparazzik rendre próbálnak fotókat készíteni. Eddig sikerrel vette a család ezen akadályt, pedig nekik sem egyszerű, ahogy Sabine fogalmaz: "Soha nem lehet lazítani, mert folyamatosan szembe kell nézni ezzel a dologgal."

Jogilag Kehm munkáját a frankfurti médiajogász, Felix Damm segíti. Ő is azt mondja a lapnak, hogy most az a helyes döntés, ha minél kisebb teret hagynak a médiának: "A privát szférát úgy kell elképzelni, mint egy szigetet, amelyet körbevesz a bulvármédiák tengere. Hirtelen alig tud az ember mozdulni bárhova is, folyamatosan mossák a partjait. És mivel nehéz homokot hozzátenni, az a legjobb megoldás, ha rögtön az elején már kellően magas falakat építünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!